Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Літературне побачення з Сашком Дерманським

 

Матеріал подано без змін

 

Літературне побачення з Сашком Дерманським

(З досвіду роботи сільської бібліотеки Чабанівської ТГ Фастівського району Київської області)

 

 Цікаво та весело  відбулося сьогодні літературне побачення учнів 3-х класів Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» (класні керівники –Лугинець Т.М. та Меркулова Н.В. ) з Сашком Дерманським – одним із найталановитіших і найпопулярніших  в Україні дитячих письменників. Він - автор популярних пригодницьких повістей і казок для дітей, зокрема, дилогії «Чудове Чудовисько», «Царство Яблукарство», «Танок Чугайстра», «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», «Король буків, або Таємниця Смарагдової книги», «Казки Дракона Омелька», «Крамничка тітоньки Мальви»  та інших. Роботи письменника відзначені такими популярними українськими преміями, як «Книга року», «Золота лелека», «Коронація слова». 2018 року за книжку «Мері» отримав премію «Дитяча книга року BBC». Номінований на премію пам’яті Астрід Ліндгрен  2023 року. Також, Сашко Дерманський   став одним із авторів сценарію художнього фільму «Сторожова застава» за однойменною повістю Володимира Рутківського. У своїх книгах письменник орієнтується  більш на дошкільнят та школярів. Привабливі персонажі, цікаві історії, веселі пригоди та гумор захоплюють маленьких читачів. Його творчість вивчають у школі в молодших і середніх класах.

Сашко, вільно та невимушено спілкуючись із дітьми, представив їм свої книги, заходився розповідати про історію написання деяких книжок, їх героїв та сюжетні цікавинки. Під час зустрічі діти  поставили автору чимало цікавих запитань, адже, багато з них вже  встигли познайомитися  з творами автора, що є у фонді сільської бібліотеки. Таким чином, кожен мав змогу детальніше дізнатися про біографію письменника та його творчий шлях з перших вуст.

 На прощання всі щиро дякували письменнику за радість спілкування. Бажаючі мали можливість придбати книгу з автографом автора та зробити селфі  з Сашком Дерманським.

Олена Сурга,

завідувачка сільською бібліотекою

Чабанівської ТГ Фастівського району

Київської області