Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Перемагає той хто пам`ятає

 

Матеріал подано без змін

 

Перемагає той хто пам`ятає 

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради)

 

В Макарівській дитячій бібліотеці відбулася зустріч учнів 4-Г класу ліцею №1(вчитель Васильчук І.І.) з нашими шановними  захисниками - Наталією Ковальською (головний спеціаліст відділу по роботі з захисниками/захисницями та членами сімей загиблих Макарівської селищної ради) та Дмитром Ткаченком, командиром взводу батальйону «Гайдамаки», воїном ЗСУ з Королівки. 

Наталія Володимирівна - медичний працівник  під час окупації Макарова надавала допомогу пораненим, працюючи в Гуманітарному штабі Макарівської  тероборони. З глибоким сумом ділилася спогадами, розповідала школярам, як героїчно обороняли рідне містечко макарівчани та воїни ЗСУ, про єдність та взаємодопомогу .

Дмитро Ткаченко  з перших днів війни став на захист України, зараз знаходиться на лікуванні .

Дмитро  розповів учням про нелегкі воєнні будні під Бахмутом, Харковом , про біль і втрати побратимів, про братерство і дружбу, які допомагають вижити під час війни, про бойові нагороди  .Діти ставили багато запитань. Відповідаючи на них  Дмитро підкреслив,    що захист своєї Вітчизни – свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги. А також  побажав учням  використовувати повною мірою можливість навчатися, щоб у майбутньому відбудувати рідну Україну, щиро подякував їм  за  моральну  підтримку воїнів своїми листами, малюнками, оберегами. Ця підтримка є надзвичайно важливою .

Діти висловили  щиру вдячність Захисникам  за їх  мужність та побажали  Перемоги. 

Низький уклін та шана всім захисникам України!