Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Сергію Жадану - 50

 

Сергію Жадану - 50

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

Сергій Жадан – один із найвідоміших сучасних українських митців - поет, прозаїк, перекладач, есеїст, громадський діяч. Він є  автором  десятків поетичних збірок, низки романів, оповідань та есе, лауреат понад десятка літературних премій,  учасник музичного гурту «Жадан і Собаки». Його твори можна прочитати тридцятьма мовами. Письменник є автором романів «Ворошилоград», «Депеш Мод», «Інтернат», збірок оповідань «Біг Мак», «Месопотамія», поетичних збірок «Цитатник», «Ефіопія» та інших. Літературні твори Сергія Жадана відзначені багатьма національними та міжнародними нагородами. Жадан відомий ще й як глибоко небайдужа до долі України людина: він брав активну участь у всіх українських революціях, протестах та ключових подіях – з 1990-го року і до Євромайдану в Харкові та волонтерського руху на охопленому війною сході України після 2014 року.

Писати вірші почав ще навчаючись у школі. У 1992 році, будучи студентом, разом із Ростиславом Мельником та Ігорем Пилипчуком Сергій Жадан заснував літературне об'єднання «Червона фіра», концепцією якого був неофутуризм (авангардна течія в мистецтві XXI століття, яке, руйнуючи стереотипи, передбачає створення нових, кращих культурних станів і цінностей). 

В Обухівській центральній публічній бібліотеці для дорослих є достатньо літератури, щоб ознайомитися з життєвим і творчим шляхом митця. А допоможе в цьому  полиця – персоналія «Поет, прозаїк, есеїст – Сергій Жадан», яка діє на абонементі бібліотеки. Тож запрошуємо відвідати бібліотеку!

Л. Храпач – завідувачка Обухівською центральною публічною 

                     бібліотекою для дорослих Обухівської міської ради