Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч з Сашком Лірником - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області

 

Матеріал подано без змін

 

Зустріч з Сашком Лірником

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

Бібліотечні працівники Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради та поетеса-аматор Наталія Деркач відвідали зустріч з відомим дитячим казкарем, актором, музикантом Сашком Лірником. Захід проведений 12 липня 2024 року в оновленому бібліотечному просторі бібліотеки-філіалу с. Рудницьке Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради, завдяки БФ «МХП-Громаді». Автор презентував і дарував свою нову книгу «Доктор Крапелька: лікарський детектив». 

Ця книга буде  цікавою не тільки дітям, а й дорослим. Щоб читати родиною разом, відкривали для себе нове, дізнавалися про мистецтво, науку, техніку, філософію, гумор і народні традиції й багато інших цікавинок. Ну і щоб вчили українську мову, багату й самобутню. Але головне те, що ця неймовірна історія написана на основі реальних подій, свідком яких був автор. Усі ці пригоди зі звірами й людьми він не вигадав. Ну, тільки трішечки підправив… Сашко Лірник ж казкар — йому можна! І чорний кінь Циган, і ротвейлер Боня, і кіт, і удав, і навіть скляний зайчик йому особисто знайомі. А от лікаря він вигадав. Точніше, Сашко Лірник разом з читачами його вигадували, і навіть ім’я йому дібрали разом з-поміж кількох сотень варіантів. Ось так і з’явився Крапелька, доктор медицини й ветеринарії, який не тільки лікує, але й розгадує неймовірні, майже детективні загадки своїх пацієнтів.

Запрошуємо до бібліотеки, де багато нової сучасної літератури на всі смаки.

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко