Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека під відкритим небом

 

Матеріал подано без змін

 

Бібліотека під відкритим небом

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

Літо-літечко! Чудова пора! Надворі жарко, спекотно, а під кронами дерев – прохолодно. Літо – це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати світ за допомогою книги та отримати насолоду від читання.

Триває літо, але у книжок немає канікул. Тож працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради запросили вихованців Баришівка DLC: цифровий навчальний центр, разом з фасилітаторами пані Світланою та Олександрою на літні читання «Тисяча книг і одне літо» до центрального скверу.

Головна мета якого – різноманітність літнього відпочинку своїх читайликів та ознайомлення їх з кращими творами дитячої літератури.

На початку зустрічі Ольга Биба, завідувачка бібліотекою презентувала дітям яскраву книжкову викладку «Літо з книгою» , на якій були представлені твори відомих дитячих українських та зарубіжних письменників та найулюбленіші казки. Потім юні читайлики, навіть самі найвибагливіші, знайшли для себе свою книжкову родзинку і почався перегляд книжкових новинок.

Коли юні шанувальники її величності Книги задовольнили свої літературні смаки, Ольга Іванівна запропонувала присутнім взяти участь у конкурсах: «Для спостережливих і допитливих», «Гра зі словами», «Про все на світі», «Острів узагальнень», «Кабінет логічного мислення».

Бібліотека під відкритим небом та літні читання сприяють створенню змістовного дозвілля, комфортного середовища, дружнього спілкування та популяризації літератури для дітей. Відпочинок з книгою – це завжди пізнавально, весело і цікаво.

Директор Баришівської ЦБС

Галина Пацаловська