Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека – простір для розвитку, спілкування та відпочинку

 

Матеріал подано без змін

 

Бібліотека – простір для розвитку, спілкування та відпочинку 

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської  ради)

 

На базі філії №5 Демівщинської сільської бібліотеки Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради відбулася творча лабораторія для бібліотечних працівників громади.

З вступним словом до присутніх звернувся староста старостинського округу Володимир Мосієнко, який розповів про соціально – економічний розвиток села, стан  закладів соціальної сфери, проведення ремонтних робіт, надання допомоги представниками аграрного сектору тощо.

Бібліотекар II категорії  Олена Головченко виступила з презентацією «Послуги бібліотеки у задоволенні потреб користувачів», в якій представила проведені заходи з користувачами різних вікових категорій, в т.ч. дітей – найактивніших користувачів бібліотеки. 

Досвідом роботи з даного питання поділилися: директор Публічної бібліотеки Лілія Литвин, бібліотекар філії №1 Бібліотека для дітей Наталія Тарасова, бібліотекар філії №3 Горохуватська сільська бібліотека Тетяна Спасіба, бібліотекар філії №6 Зеленоярська сільська бібліотека Галина Грушко, бібліотекар філії №8 Леонівська сільська бібліотека Світлана Фіялко, бібліотекар філії №14 Слобідська сільська бібліотека Світлана Шамова. 

З консультацією «Сервісна бібліотека. Як мрію зробити реальністю» виступила провідний методист ОМЦНТКОР Антоніна Коршунова. Вона ознайомила присутніх з основними та додатковими послугами бібліотеки, шо повинен і може робити бібліотекар, щоб бібліотека стала сервісною, а бібліотекар сервісним та відповідали сучасним вимогам надання    послуг користувачам тощо. 

Далі Антоніна Коршунова розповіла про напрями  безбар’єрності та презентувала  електронний Довідник безбар’єрності, зокрема як ним користуватися та переглянули його розділи: «Правила мови», «Ілюстрації», «Безбар’єрний календар», «Взаємодія у періоду стресу» тощо.

Також Антоніна Коршунова детально у презентації розглянула питання «Україна на шляху до Європейського Союзу: місія бібліотек», присутні ознайомилися із структурою та керівними органами ЄС, виборами до Європейського парламенту,  відносинами  між Україною та ЄС в період  воєнного часу, вимогами, які повинна виконати Україна на шляху до вступу у ЄС, а також про проведення Саміту миру в  Швейцарії тощо.  Рекомендовано у бібліотеках проводити заходи до Дня Європи, Днів європейської спадщини, Дня європейських мов, Міжнародного дня толерантності. 

Бібліотечні працівники активно взяли участь у грі – квесті  «З Україною в серці», пройшовши блокпости «Правознавчий», «Державні символи», «Історичний», «Співоча Україна», «Юний патріот», «Казковий», «Народознавчий», яку провела бібліотекар II категорії Олена Головченко.

Обмін досвідом продовжився за чашкою чаю. Бібліотекарі роз’їхалися по своїх населених пунктах у бібліотеки з новими знаннями та певним досвідом роботи, який здобули у активному спілкуванні з колегами. 

Антоніна Коршунова,

провідний методист ОМЦНТКОР

відділу культури 

Кагарлицької міської ради