Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Бібліотеки: завдання та виклики сьогодення»

 

Матеріал подано без змін

 

«Бібліотеки: завдання та виклики сьогодення»

 (З досвіду роботи Бородянської центральної бібліотеки)

 

5 червня Бородянська центральна бібліотека запросила бібліотечних працівників громади на семінарське заняття, темою якого було розгляд завдань та визначення викликів, що стоять перед бібліотечними закладами. 

На початку зустрічі з метою обізнаності основних аспектів безпеки, попередження пожеж та порядку дій при їх виникненні чи іншої надзвичайної ситуації, Віктор Драпей, представник Бучанського районного управління ГУ ДСН України у Київській області провів пізнавально-навчальний інструктаж для усіх працівників культури громади.  Фахівець ДСНС ознайомив присутніх із статистикою виникнення пожеж у населених пунктах району, а затим наголосив на неухильному дотриманні правил пожежної безпеки на робочому місці та озвучив порядок дій при виникненні загоряння. Чітко й доступно він пояснив дію первинних засобів пожежогасіння та правильне їх використання, при цьому зазначивши, що найвища цінність – це життя людини. Другий блок заняття було присвячено актуальним питанням мінно-вибухової безпеки населення у зв’язку з окупацією громади у лютому-березні 2022 року та продовженням воєнного стану в країні. В процесі спілкування рятувальник дав вичерпні відповіді на всі запитання присутніх, які виникали в ході зустрічі. Наприкінці заняття спеціаліст ДСНС В. Драпей надав плакати, листівки та брошури з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях, які будуть використані у інформуванні відвідувачів закладів. 

Про роль і діяльність бібліотечних закладів у рамках співпраці з БФ «Рокада» і СОС «Дитячі містечка» вела мову Наталія Вишинська, начальник відділу культури і туризму уже на семінарському заході з працівниками бібліотек. 

Валентина Вашуленко, директорка Бородянської центральної бібліотеки окреслила виклики сьогодення, які стоять перед бібліотеки та проінформувала про всеукраїнські та обласні конкурси, фестивалі та проєкти для бібліотек.  Як зразок  було продемонстровано відеоролик, представлений Нелею Вінцик, завідувачкою Дмитрівського клубу-бібліотеки на краєзнавчий відео фестиваль «Київщина: символи єднання».                                                                                                                                                  

Про співпрацю з благодійними фондами, спрямовану на надходження нових книжкових видань для бібліотек громади повідомила присутніх Наталія Поліщук, завідувачка сектору формування та збереження бібліотечних фондів. 

Опісля відбулася екскурсія до Краєзнавчого музею Бородянщини, під час якої його директорка Тамара Шеховцова  закликала бібліотекарів до співпраці із наповнення експозицій музею інформацією та артефактами про період окупації російськими військами території громади у лютому-березні 2022 року. 

На завершення директоркою Бородянської центральної бібліотеки Валентиною Вашуленко було підведено підсумки заходу.          

Валентина Валушенко,

директорка Бородянської центральної бібліотеки

Бородянської ТГ Київської області