Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Щасливі дні дитинства разом з бібліотекою

 

Матеріал подано без змін

 

Щасливі дні дитинства разом з бібліотекою 

(з досвіду роботи Філії 1 Бібліотека для дітей Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

 До Міжнародного дня захисту дітей працівники Філії 1 Бібліотека для дітей Яна Сколота та Наталія Тарасова підготували та провели низку цікавих ознайомчих екскурсій з бібліотекою.

29 травня відбулася екскурсія з елементами бібліотечного уроку «Мандрівка по книжковому місту» для учнів 2-Б класу КЗКМР «Кагарлицький ліцей 3» (класний керівник Аліна Левченко).

Працівники бібліотеки розповіли про значення книги у житті людини, про правила користування бібліотекою та книгою, познайомили з відділами та книжковими фондами, зробили огляд книжкових виставок.

Діти дізнались, що означає «бібліотека», а нові терміни «абонемент», «стелаж», «формуляр» поповнили словниковий запас юних читайликів.

В  дружній атмосфері наші маленькі гості із задоволенням розповідали про свої улюблені книги та показали себе справжніми любителями читання, а також діти виконали творче завдання на якому кожен зміг намалювати себе у мініатюрі. Разом з працівниками бібліотеки  створили плакат «Діти наше майбутнє», який символізує єдність усіх дітей світу.

30 травня відбулася екскурсія «День дитинства разом з бібліотекою» для учнів 3-А класу КЗКМР «Кагарлицький ліцей 2 ім. В.П.Дашенка» (класний керівник Людмила Мартиненко).

Всім відомо, яку роль має книга у формуванні особистості. Значення книги не можна виміряти жодним мірилом. Адже людина, яка читає, – це людина, яка думає, аналізує, творить. Книга – не тільки джерело знань, книга – це вихователь, муза та вчитель одночасно.

Саме про книгу йшла мова під час екскурсії. Діти дізналися про походження слова «бібліотека», переглянули цікаві енциклопедії, словники, мали змогу погортати  книги і залишили свої кольорові долоньки  на згадку про похід до бібліотеки.

А ще Яна Олександрівна запросила дітей частіше відвідувати бібліотеку, знайомитись з тематичними виставками, новими надходженнями і шукати книги, які припадуть до душі.

Слова вдячності від дітей свідчили про те, що їм дуже сподобалася цікава та пізнавальна екскурсія.

Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Тож будьмо сильними, щоб захистити майбутнє, що живе у наших дітях. Нехай вони ростуть під щоденним Божим захистом. Любіть їх, захищайте тому, що вони - ДІТИ. Даруйте їм свою турботу, увагу та час вже сьогодні.