Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Веселковий світ дитинства»

 «Веселковий світ дитинства»

(З досвіду роботи сільської бібліотеки Чабанівської ТГ Фастівського району, Київської області)

 

 

Матеріал подано без змін

 

Світ барвистий, веселковий,

Різно-різно-кольоровий,

Мов народжений красою,

Наче скроплений росою,

В чистих барвах, як обнова, —

Вся планета кольорова.

І на цій планеті діти

В мирі й дружбі хочуть жити!

 

Діти – маленькі частинки великого щастя, ім’я якому – Життя! Діти – це диво, яке наповнює життя кожного дорослого щирою радістю і теплотою. Діти так потребують любові, турботи і батьківської ласки! Так хочеться, щоб кожне дитяче серце не було обділене цим маленьким щастям.

  Напередодні Дня захисту дітей в сільській бібліотеці відкрилася вже друга персональна виставка дитячого малюнку «Веселковий світ дитинства» нашої маленької читачки - талановитої дівчинки - Наталочки Гаврилової.  Юній художниці всього 7 років. Проживає вона в селищі Чабани, де навчається в школі «КЛЄВМ» і відвідує заняття в образотворчій студії в «Грамотійко», під керівництвом Ольги Олександрівни Ярославської (творчий псевдонім - Маруся Абашидзе). Займається вокалом у Чабанівській школі мистецтв (педагог -  Гопчак Надія). Виступає для жителів Чабанівської громади, є лауреатом Всеукраїнського вокально-хореографічного фестивалю – конкурсу «Kyiv art time”».

У колоритній та неповторній авторській манері виконані творчі роботи Наталочки. Кольорові малюнки зайченят, котиків і кошенят, веселих пінгвінів, чарівних кізоньки і жирафа, та цілої серії із пташиного царства зразу привертають до себе увагу і породжують радісні думки про чудовий навколишній світ. А також, надихають маму Наталочки – поетесу Світлану Суницю до написання чудових дитячих поезій. Прикладом слугує вірш

 

ПТАШЕЧКА

Пташечка маленька,

Яскрава, чепурненька,

За віконечком літала

Цвірінькала, щебетала.

А дівчинка Наталочка,

Мила, здібна панночка

Пензлем фарбу узяла,

На папір перенесла.

Що за диво, дивина?

Малюночок ожива.

На нім пташечка маленька

Кольорова, чепурненька.

 

   Малюнки юної художниці  вражають неповторною красою розкішних жовтих тюльпанів, яскравих червоних маків та ніжністю і теплотою лаванди, а натюрморти створюють гарний настрій та милують око. У кожен свій малюнок Наталочка вклала багато праці і душі. Тому і закликають вони  радіти життю, надихають та заспокоюють, дарують відчуття легкості, радості та щастя!

 У День Захисту Дітей бажаю Наталочці та кожній дитині міцної сім’ї і всього необхідного для безтурботного дитинства. Нехай дитячі посмішки висвітлюють нашу планету, і кожен із маленьких мешканців нашої землі буде здоровим і щасливим.

                                                                                                                                                               

Олена Сурга,

завідувачка сільською бібліотекою

Чабанівської ТГ Фастівського району

Київської області