Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Зустріч з книгою» літературна мандрівка до Дня захисту дітей

 

Матеріал подано без змін

 

«Зустріч з книгою» літературна мандрівка до Дня захисту дітей

(з досвіду роботи  КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

Безмежна сила книги… Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга мудрий друг і порадник, вона, не вміючи говорити розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ.

І хоча сучасних дітей все більше захоплює Інтернет та гаджети, ми повинні ще з дитинства  виховувати у дітей любов до книги, бережне до неї ставлення, розвивати художній смак. Саме бібліотека допомагає залучати дітей до читання книжок.

Напередодні Дня захисту дітей у КЗ «Публічна бібліотека» відбулася літературна мандрівка «Зустріч з книгою» До нашої книгозбірні завітали учні 1 класу Вишнівського академічного ліцею № 2 разом зі своєю вчителькою Тетяною Лясовою. Маленькі відвідувачі слухали розповідь бібліотекаря про історію виникнення сучасних книг та правила користування  бібліотекою. Особливе захоплення  викликали найбільша та найменша книги в нашій бібліотеці. Діти активно приймали участь у вікторинах, іграх, поринули в чудовий казковий світ. Кожен учасник мандрівки пішов з бібліотеки з новими знаннями та маленькими подарунками.

Яскравий книжковий світ здатен не лише навчати, а й дивувати, надихати на нові пригоди, на здійснення мрій.

Оксана Бабич,

бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів