Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Креативний семінар на тему «Бібліотека – як центр промоції читання серед дітей: арттерапія та бібліотерапія»

 

Матеріал подано без змін

 

Креативний семінар на тему «Бібліотека – як центр промоції читання серед дітей: арттерапія та бібліотерапія»

(З досвіду роботи Таращанської Публічної бібліотеки)

 

У п’ятницю, 24 травня, в стінах Таращанської міської бібліотеки-філії для дітей відбувся креативний семінар на тему «Бібліотека – як центр промоції читання серед дітей: арттерапія та бібліотерапія». Захід зібрав всіх представників бібліотечної спільноти Таращанської ОТГ.

З вітальним словом до учасників звернулися Оксана Ратушна, директорка Таращанської Публічної бібліотеки. Вона поділилася ключовими результатами обласного семінару на тему «Планування та звітність: нові форми, нові підходи», який відбувся 21 травня 2024 року в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей». Було відзначено високі результати роботи Таращанської Публічної бібліотеки за 2023 рік. Відповідно рейтингування бібліотек за результатами участі у всеукраїнських та обласних конкурсах Таращанська Публічна бібліотека посіла третє місце.

Перша частина семінару була присвячена арттерапії. Тетяна Музика, директорка Северинівського сільського будинку культури, підкреслила роль творчості в процесі самовираження дітей та здоров’я. Учасники отримали можливість випробувати на практиці техніку дудлінг – корисне малювання для дітей. Ця техніка спрямована на розслаблення, вираження емоцій та зняття стресу.

На черговій частині семінару Наталія Лациба, завідувачка Таращанської міської бібліотеки-філії для дітей, поділилися методом креативного читання, щоб заохочувати бібліотекарів, які працють з дітьми, звертати увагу на дитячі книжки суто з функції креативної комунікації. 

Загальна атмосфера семінару була дуже дружня та наснажлива. Учасники висловили бажання продовжувати подібні ініціативи та розвивати практики арттерапії та бібліотерапії серед своїх читачів.

Наталія Лациба,

завідувачка Таращанською бібліотекою-міською філією для дітей