Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Торуючи шлях до Шевченка» - літературна година до дня перепоховання Тараса Шевченка

 

Матеріал подано без змін

 

«Торуючи шлях до Шевченка» - літературна година до дня перепоховання Тараса Шевченка

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

Сьогодні пам'ятний день - 22 травня 1861 року відбулось перепоховання Тараса Григоровича Шевченка на Чернечій горі поблизу Канева.

Тарас Григорович Шевченко – великий талант: мислитель, поет, художник, прозаїк, драматург, відображаючи українське тогочасне і минуле буття, проектував у своїх творах майбуття. Саме за свою життєдіяльність і творчість, патріотичну громадянську позицію, національно-революційні візії він заслужив високоповажних і найвищих для людини титулів: Геній, Пророк, Апостол. Усе життя і творчість поета від народження і до смерті пронизана любов’ю до України. Він невичерпний і нескінчений. Ще тому, що він кращий із кращих славетних людей, – у ньому наша історія, наша реальність. 

Сьогодні, 22 травня, в КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради відбулася літературна година «Торуючи шлях до Шевченка». На захід завітали учні 11 класу Вишнівського академічного ліцею «Основа» разом зі своєю вчителькою Коломієць Оленою Вікторівною. 

Працівники бібліотеки презентували нові книги, що розповідають про яскраві та незбагненні грані життя Великого Тараса, котрими він обдарував всіх нас. Поетеса Тетяна Домашенко декламувала свої вірші присвячені Тарасу Шевченко.

Учні із задоволенням грали у літературне доміно, присвячене творчості поета.

Оксана Бабич, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

 КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.