Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В’ячеслав Купрієнко на гостинах у дітей

 

Матеріал подано без змін

 

В’ячеслав Купрієнко  на гостинах у дітей 

 (З досвіду роботи бібліотек Бородянської ТГ Київської області)

 

«Мишаськів догоридриг» назва книги, яку автор, В’ячеслав Купрієнко нещодавно презентував молодшим учням Загальцівського ліцею. Це друга дитяча книжка письменника, а саме продовження попередньої – «Мишасько і розгардіяш», яку ще до війни автор презентував місцевим школярам. Тож і взялася Світлана Недашківська, завідувачка Загальцівської сільської бібліотеки за організацію заходу, аби читачі мали змогу ознайомитися з новими Мишаськовими пригодами.  

Загальці – село, яке постраждало від бойових дій у лютому-березні 2022 року, у ньому багато зруйнованих адміністративних і приватних будівель. Така доля не оминула й бібліотеку, тому  для  її подальшого функціонування у старостаті змогли виділити лише дві невеликі кімнати, які на жаль не можуть вмістити значної кількості відвідувачів.  Складних пошкоджень зазнала місцеві освітні заклади, тому для навчання молодших школярів встановлено модульний будинок. Тож саме в ньому й відбулася зустріч письменника з  дітками різних класів ліцею.    

Офіцер військ спецпризначення в минулому, а нині дитячий письменник, В’ячеслав Купрієнко напрочуд цікаво, з театралізованими елементами представляє свої книги. Так було й цього разу. Автор читав дітям уривки з нової книжки, а затим юні читачі-«актори» відтворювали пригоди головного героя перед своїми друзями. Опісля разом з дітками гість навіть заспівав своїх веселих пісень під власний супровід гітари. Від теплого, щирого, радісного спілкування всі залишилися в захваті. 

Цього ж дня продовжилося знайомство загальцівських учнів старшого віку із творчістю знаменитого земляка, але вже у залі Качалівського будинку культури-бібліотеці. Саме у цьому селі на базі місцевого освітнього закладу у другу зміну проходить навчання дітей із Загальців. А на патріотичний захід «Пісні народжені війною» доєдналися ще й учні Качалівської філії Загальцівського ліцею. 

Зустріч проходила   в приміщенні, де плетуться маскувальні сітки для військових підрозділів ЗСУ, тому насамперед у своєму виступі  гість наголосив, що  у цей період місія кожного - наближати перемогу. Далі він розповідав присутнім, як для підтримки наших воїнів не з однією сотнею концертів побував на  фронті.

Живе спілкування з професійним розвідником, бардом і письменником було напрочуд щирим і надихаючим, часом до сліз зворушливим.   Саме таке спілкування у поєднанні з патріотичними піснями, налаштовують молодь любити свою країну.

 В’ячеслав Купрієнко  здобув визнання як автор-виконавець, він лауреат низки всеукраїнських і міжнародних фестивалів. Від 2016 року свідомо перейшов на українську мову, співає українською, якою написав у співавторстві понад 30 пісень, зокрема пісню «Онук і дід» - з нею виборов премію Міністерства оборони України. 

Незважаючи  на складний період, у якому перебуває країна, у підростаючого покоління повинно бути радісне дитинство і  подібні зустрічі, які несуть добро, позитивне мислення і віру в щасливе майбутнє нашої країни. 

Валентина Вашуленко,

директорка Бородянської центральної бібліотеки 

Бородянської ТГ 

Київської області