Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Хай сяє слово «Мати» - таке незгасне, вічне і святе» - руханка-читанка в бібліотеці

 

Матеріал подано без змін

 

«Хай сяє слово «Мати» - таке незгасне, вічне і святе» - руханка-читанка в бібліотеці.

(З досвіду роботи сільської бібліотеки Чабанівської ТГ Фастівського району Київської області)

 

  День матері - міжнародне свято на честь матері сім'ї, а також материнства, материнських зв'язків і впливу матерів у суспільстві. Його відзначають у різні дні в багатьох частинах світу.

  Згідно з Указом Президента України  від 10 травня 1999 року, у нас День матері відзначається щорічно у другу неділю травня.

  В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сімейного вогнища. Вона готова будь-коли допомогти та подарувати своє тепло й ніжність своїм дітям. Мама завжди поруч, навіть якщо вас розділяють сотні кілометрів, адже вона живе в серці. Любов до матері – це природне почуття, яке народжується разом з нами.

 «Хай сяє слово «Мати» - таке незгасне, вічне і святе» під такою назвою в сільській бібліотеці напередодні свята відбулася руханка-читанка маленьких користувачів та вихованців театральної студії «Ясен цвіт» разом з її керівником - Світланою Суницею.

З великою любовʼю дітки читали вірші, сповненні вдячності своїм мамам за їхню любов і турботу, за благородну та найважливішу  материнську працю. А на завершення,  діти із задоволенням власноруч виготовили паперові квіти, якими і привітали своїх матусь.

 Нехай День матері дарує тільки радість, нехай  серце кожної мами  буде зігріте ніжністю рідних дітей.

Добра Вам, наші любі, і радісного материнства!

Олена Сурга

Завідувачка сільськоїю бібліотекою Чабанівської ТГ

 Фастівського району, Київської області