Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Фрагменти української незламності» презентували в Бородянці

 

Матеріал подано без змін

 

«Фрагменти української незламності» презентували в Бородянці

(З досвіду роботи Бородянської центральної бібліотеки)

 

2 травня Бородянська центральна бібліотека організувала презентацію книги Павла Смовжа «Фрагменти української незламності». На зустріч із учнями та педагогами Академічного ліцею № 1 та професійного аграрного ліцею, місцевими краєзнавцями та відвідувачами бібліотеки завітав автор – головний редактор газети Іванківської громади «Трибуна праці», заслужений журналіст України Павло Якович Смовж

  Представляючи свою книгу, а це документально-публіцистичний збірник про перебування Іванківської громади під окупацією російських військ у лютому-березні 2022 року, Павло Якович розповів присутнім про мужність та патріотизм, як місцевих мешканців, так і захисників України, що обороняли громаду. 

Ольга Фещенко, авторка проєкту «Живі історії війни», повідомила, що в рамках проекту вже видано чотири книги, котрі в прозовій і поетичній формі відображають пережите  під час вторгнення російських військ на територію Бородянщини. 

Місцевій поетесі й керівнику театру «Зарево» Поліні Лучко теж  було про що розповісти учасникам зустрічі, тож вона поділилася своїм досвідом роботи у зазначеному проекті та зачитала власні вірші. Присутні також переглянули відеофільм з проєкту «Живі історії війни»

Зі словами вдячності до авторів книг звернулася очільниця Бородянської громади Ірина Захарченко, яка наголосила на важливості книг-спогадів для майбутніх поколінь і таких інформаційно-виховних заходів. Адже  правду про цю  геноцидну війну повинні знати не лише в Україні, а й у всьому світі, а книги, ще й перекладені на інші мови (є в італійському та англійському варіанті) зможуть це зробити потужно і переконливо. 

Валентина Валушенко,

директорка Бородянської центральної бібліотеки 

Київської області