Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

 

Матеріал подано без змін

 

 

 

День Гідності та Свободи

 (З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

Горів Майдан, а з ним душа моя палала, 

А потім постріли і кров з усіх сторін.

 Докупи площа лють і гідність об'єднала: 

Усюди стогін, плач, бентежний дзвін... 

Олег Федотов

 

21 листопада 2023 року працівники Баришівської центральної  бібліотеки для дорослих Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради провели героїчний ракурс «Незламний дух нескореної нації». На зустріч з жителями Баришівщини завітав поет, сценарист, пошуковець, волонтер Олегом  Федотов.  Він волонтер з 2014 року, автор книги «Пощастило», автор текстів гурту «Patriotmusik», співорганізатор Стіни пам’яті на мурах Михайлівського собору, пересувної виставки «Блокпост  пам’яті», лауреат фестивалів «Пісні народжені в АТО», «Пісні народжені війною», «Незламні духом». 

Розпочався захід музично-літературною композицією у виконанні учнів КЗ  Баришівської селищної ради "Початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад Баришівська дитяча музична школа»

Вірші Олега Федотова на болючі теми сьогодення, про війну, про солдатських матерів  не залишили байдужими жодного в залі. 

 

Здається, що війна ця буде без упину, 

І не припиниться ніколи – ні на мить.

 Змінився світ і я його інакшим бачу,

 Бо на війні кудись подівся весь мій страх.

 Але не думайте – і я, буває, плачу, 

Гублю як побратимів у тяжких боях.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за незалежність України.

 

Ця зустріч відбулася завдяки волонтеру, поетесі-аматору з села Лехнівка Світлани Кирпи. З Олегом їх об’єднує волонтерство та поетичне слово. Вона прочитала свої вірші присвячені захисникам України.

Про співпрацю з Олегом Федотовим розповіла видавець видавництва «ДЖ.ДЖ» Вікторія Каденко

Слова вдячності за можливість познайомитися, за творчість висловила начальник відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Людмила Бабич.  Вона прочитала вірш «Двоє з Майдану». Закінчився захід виконанням пісні «Не сумуй» (слова і музика Тараса Тополі) у виконанні директора Баришівського культурно-мистецького центру Володимира Кулика. 

Присутні познайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «За честь і славу рідної землі».

Модератор заходу – заступник директора Баришівської ЦБС Олена Бойко.

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко