Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Поезія рятує націю: презентація альманаху «Нескорена Україна»

 

Матеріал подано без змін

 

«Поезія – вона рятує націю!»

Михайло Шевченко

 

У КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради відбулася презентація альманаху «Нескорена Україна».

Доробок увібрав твори 105-ти авторів з різних куточків України та діаспори, зокрема, твори поетів: Ніни Шаварської, Раїси Плотникової, Тетяни Домашенко, Тетяни Пишнюк, Лариси Галич, Юлії Манойленко, Ольги Рось та інших.

Альманах «Нескорена Україна» - це крик душі українців після повномасштабного вторгнення, гіркий смак війни, зламані людські долі, сльози і віра в перемогу. В альманаху «Нескорена Україна» надруковано твори, написані з початку повномасштабної війни України за свою незалежність. У них органічно поєднуються роздуми про непросту місію героїчного українського народу, вболівання за його долю, віра в добро, справедливість і Перемогу.

Про ідею виникнення альманаху гості книгозбірні дізналися з вуст української письменниці, ведучої ряду мистецьких програм Національної радіокомпанії України - радіо «Культура» Ніни Шаварської. Пані Ніна декламувала власний доробок «Усім світом промовимо «Ні»» та інші щемні поезії про війну.

Поділилася  своїм поетичним словом  прозаїк, поетеса Тетяна Пишнюк (Фольварочна). Пані Тетяна декламувала свої вірші. Найбільше слухачам припав до душі вірш «Кошу траву».

На презентацію  завітала поетеса – вишнівчанка Тетяна Домашенко, чиї вірші також увійшли в альманах «Нескорена Україна». Із вуст автора звучала поезія про перемогу світлої сили над пітьмою.

Вчителька академічного ліцею №2 Литвин Лариса познайомила присутніх з твором талановитої учениці цього ліцею Діани Ракочи.

На згадку про теплий поетичний вечір наша книгозбірня отримала у подарунок  від поетес  книги. 

Україна не скориться! Здається, у цьому вже переконався майже увесь світ. Ця війна, що мала нас зламати, загартувала нам таку броню з віри, волі та гідності, що ми стали непереможні. Будемо жити і переможемо разом!

 

Оксана Бабич, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

 КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.