Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Христос Воскрес! Воїстину воскрес!

 

Матеріал подано без змін

 

 

Христос Воскрес! Воїстину воскрес!

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

З надією і вірою єдина

Любов задля спасіння - над усе!

Христос воскрес!  Ти чуєш, Україно!

Й тебе, воскреслу, він таки спасе!

Н.Дичка

 

Одним з найурочистіших для кожного християнина свят, яке приносить багато радості і душевної теплоти є Великдень. Це дійсно Великий день, який прославляє Воскресіння Ісуса Христа. Він знаменує собою любов до життя, перемогу над смертю і надію на вічне існування. Великдень - це великий день весняного оновлення природи, свято, що очищає людей, робить їх добрими та чуйними. 

В Центральнїй бібліотеці створена виставка – інсталяція "Воскресіння - то велика радість, Благодать Господня навесні", де представлені матеріали, присвячені Світлому святу.  Напередодні бібліотечні працівники  у  великодній  майстерні  усім колективом  організували  цю  святкову експозицію, яка  нині  радує   відвідувачів.

Напередодні  Великодня  користувачі  - діти  першого та четвертого класів  Слобідського ліцею  відвідали клуб  "Етонохата" філії №14 Слобідської сільської бібліотеки, де  власноруч спільно із бібліотекарем Надією Шишовою розписували  медові  пряники. 

Філія №12 Мирівська сільська бібліотека провела годину народознавства «Світле свято Великодня» для користувачів – дітей; публікувала відео «Світле свято Великодня» з привітаннями з нагоди  свята, в якому взяли участь працівники сільського будинку культури та бібліотеки - Ірина Кошева, Тетяна Шевченко, Наталія Шабатіна; у бібліотеці  була  оформлена книжкова виставка – інсталяція «Традиції і краса українського Великодня»

Філія №18 Черняхівська сільська бібліотека провела народознавчу годину «Великодні традиції» для користувачів  юнацького віку та влаштувала виставку – інсталяцію  «Зі святом Великодня!»

Філія №7 Кадомська сільська бібліотека в рамках засідання клубу за інтересами «Золота криниця» провели годину народознавства «Великодня радість землю обнімає».

Філія №13 Переселенська сільська бібліотека починаючи з чистого четверга до поливаного понеділка  публікувала на своїй сторінці у фейсбуці інформаційний матеріал про традиції та звичаї  українців  у  ці святкові  дні.  

Юна користувачка філії №4 Горохівської сільської бібліотеки Софія Реміханова привітала онлайн  жителів села з святом Великодня. 

Також  виставки – інсталяції були влаштовані у бібліотеках – філіях:

«Веселково на Великдень сонце виграє»  - філія №5 Демівшинська сільська бібліотека; 

"Великодні дзвони" - філія №10 Липовецька сільська бібліотека;

 «Срібні дзвони Великодня» - філія №19 Шубівська сільська бібліотека.

То ж, колеги, тримаймо інформаційний фронт задля Перемоги над рашистами! Виховуємо підростаюче покоління готове до захисту своєї батьківщини!  

Інформацію про заходи можна переглянути за назвами бібліотек у соціальній мережі фейсбук. 

Провідний методист ОМЦНТКОР

відділу культури

Кагарлицької міської ради 

Антоніна Коршунова