Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Інформаційно-пізнавальна година «Мандрівка у птахосвіт»

 

Матеріал подано без змін

 

Інформаційно-пізнавальна година «Мандрівка у птахосвіт»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

1 квітня відзначають Міжнародний день птахів. Мета цієї акції – привернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються всіх країн і континентів.

Напередні цього дня у Баришівській бібліотеці для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради була організована виставка-інсталяція: «Птахи – наші друзі», а також відбулася інформаційно-пізнавальна година «Мандрівка у птахосвіт». На захід завітали читачі-учні 1-Б класу ОЗО «Баришівського ліцею» разом з класоводом Юлією Владіміровою і вчителем Марією Українець.

Провідний бібліотекар, Юлія Гранько, розповіла всім присутнім про найвідоміші види птахів, які існують на території України і нашого краю, про те, чим вони живляться, як будують свої гнізда. Також дізналися, хто з птахів залишається в Україні на зиму, а хто відлітає до теплих країв; які птахи трудолюбиві, а які найрозумніші та найхитріші. А ще діти складали зі слів прислів`я і вправно відгадували загадки про птахів.

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко