Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мистецька година "Несправедливо забуті імена: Михайло Бойчук"

 

Матеріал поданий без змін

 

 

Мистецька година

"Несправедливо забуті імена: Михайло Бойчук" до 140- річчя від дня народження.

(З досвіду роботи  КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

 

 

28 жовтня в КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради в рамках бібліотечного проєкту «Мистецький вернісаж» відбулася мистецька година "Несправедливо забуті імена: Михайло Бойчук". Захід присвячений 140-річчю від дня народження художника.

Бібліограф Ірина Савічева познайомила всіх присутніх з багатосторонньою мистецькою діяльністю М. Бойчука та з його концепцією розвитку українського мистецтва в ХХ ст. Присутні познайомилися з Бойчукізмом — унікальним явищем не тільки в українському мистецтві, мистецтвом великих ідей, втілених у адекватній монументальній формі, з одного боку, національній за своїм характером, з іншого — спорідненій з пошуками нової пластичної мови у тогочасній світовій художній культурі. Читачка нашої бібліотеки Ангеліна Завадецька познайомила всіх присутніх з  долями жінок, які відігравали вирішальну роль в житті та творчості Михайла Бойчука.

Багато хто з присутніх на заході вперше почув ім’я видатного українського художника. То ж ми справді повертаємо до життя несправедливо забуті імена видатних українців.

Після закінчення мистецької години всі присутні мали змогу погортати великоформатні мистецькі альбоми з роботами Михайла Бойчука та його талановитих учнів.

 

Оксана Бабич,

бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів  КЗ «Публічна бібліотека»

Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.