Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжково-інформаційна виставка «Пам’ятаємо про Голодомор….»

 

Матеріал поданий без змін

 

День пам’яті жертв Голодоморів у бібліотеці.

 

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

27 листопада - День пам’яті жертв Голодоморів в Україні.

Голодомор в Україні 1932-1933 років не був випадковим явищем природного чи соціального походження, як це стверджували спочатку радянські, а згодом проросійські історики. «Смерть через голод» стала наслідком цілеспрямовано застосованого тоталітарною владою терору голодом, тобто геноцидом. Він став покаранням українців за їхній спротив колективізації сільського господарства і небажання перебувати під владою Росії. Наслідок руйнування системи сільського господарства і сіл, спричинене примусовою колективізацією. Це покарання здійснювалося шляхом знищення української культури, мови, традицій.

Щоб нагадати всім про страшну трагедію нашого народу в КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради розгорнута книжково-інформаційна виставка-реквієм «Пам’ятай про Голодомор», матеріали якої розповідають про злочинну акцію проти українського народу, яка болить і нагадує про себе й зараз.

Також на виставці представлені матеріали про голод 1921-1923 років, та причини та наслідки голодомору 1946-1947 років.

Кожен охочий має змогу дізнатися про долю своєї сім’ї під час Голодомору з «Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні» 

В кожній українській родині живе пам’ять про страшні дні Голодомору. Ми вижили, нас не зігнули. Ми мамо в собі силу жити і пам’ятати, бо тільки пам’ять збереже нас як народ, як державу. Книжково-інформаційна виставка «Пам’ятаємо про Голодомор….» , що експонується у ці дні в КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради, нікого не залишає байдужою. Спогади очевидців Голодоморів стукають у наші серці страшним болем та страхом за своїх рідних та близьких, бо що може бути страшніші ніж голодна смерть своїх дітей. Від голоду загинули цілі покоління людей, які любили землю і вміли на ній працювати.

Ми повинні знати історію нашого народу і ніколи не забувати про Голодомор в Україні, щоб знову не повторилося це жахіття.

Оксана Бабич

 

бібліотекар І категорії відділу обслуговування

читачів КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради,

Бучанського району Київської обл.