Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності

 

Матеріал поданий без змін

 

Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності

 

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

#GlobalMILWeek 

З 24 по 31 жовтня 2021 р. проходить Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності . Тема цього року : «Media and Information Literacy for the public good ‒ Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага».

Медіаграмотність – ключова компетентність сучасної людини! Щоб підняти рівень обізнаності суспільства про важливість медіаграмотності та допомогти сформувати критичне мислення, просувати навички цифрової та медійної безпеки в суспільстві в КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради розгорнута книжкова виставка! Увазі читачів пропонуються книги, які знайомлять з проявами інформаційної війни; навчають відрізняти правду від брехні; убережуть від інформаційних впливів.

Наша книгозбірня радо допоможе Вам розібратися у океані повсякденної інформації.

Закликаємо всіх замислитися над власним рівнем медіаграмотності!

Також протягом Всесвітнього тиждня медійної та інформаційної грамотності в стінах книгозбірні пройшли уроки медійної та інформаційної грамотності для для користувачів у віці.

Для немолодих читачів нашої книгозбірні «бібліотека – це другий дім». Бібліотекарі переконують, що вчитися ніколи не пізно, незалежно від віку та соціального статусу. Хтось із мудрих сказав: "Навіть якщо жити залишився один день - усе одно потрібно вчитися". 

У похилому віці життя не закінчується, а навпаки-дає нові шанси й можливості!

 

 

Оксана Бабич,

бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, 

Бучанського району Київської обл.