Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виставка - реквієм «Україна у полум’ї війни»

 

Матеріал поданий без змін

 

День визволення України від фашистських загарбників

 

(з досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

28 жовтня в Україні відзначається День визволення України від фашистських загарбників.

Битва за визволення нашої країни тривала 680 діб. Вона входить в ряд найбільш вирішальних операцій у німецько-радянській війні і стала найважливішим етапом на шляху до перемоги над нацизмом. Саме 28 жовтня 1944 року останні окуповані гітлерівцями території України були визволені радянськими військами.

За перемогу над фашизмом український народ заплатив неймовірно високу ціну – мільйони загиблих, поранених та ненароджених. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.

Вшановуючи пам’ять воїнів, які загинули в боях за звільнення України, КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради презентує книжково-інформаційну виставку - реквієм «Україна у полум’ї війни», матеріали якої руйнують міфи радянської пропаганди, заставляють читача переосмислити історичні події в Україні під час Другої світової війни,  потрібно не лише читати, а й аналізувати, досліджувати, звертатись до інших джерел історичної літератури. Також виставка знайомить з героями війни – нашими земляками, які зібрані та представлені в тематичній папці «Визволителі України – наші земляки».

 

Оксана Бабич

бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, 

Бучанського району Київської обл.