Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Школа двері відчиняє...»

 

Матеріал поданий без змін

 

Перший урок у бібліотеці

 

(Із досвіду роботи КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона)

 

1 вересня – день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного з нас. Вже стало доброю традицією, що на перший урок нового навчального року до бібліотеки-філії №10 КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона приходять учні загальноосвітньої школи №5. Цього разу для юних читачів були оформлені книжкові виставки «Школа двері відчиняє...» та «До країни знань мандруємо з книжками» та виставки, присвячені темі першого уроку – 30-річчю Незалежності України. 

Для учнів 6-А і 6-Б класів БЗШ №5 бібліотекарі підготували святкову інформаційно-інтелектуальну годину «Україна – єдина». Від завідувачки бібліотекою Ганни Нагорної діти почули легенду про утворення України. Були вони активними під час вікторини «Чим славна наша Україна» та українознавчої гри «Соняшник»

Кожен з нас має рідних, близьких у різних куточках нашої держави. Тому діти з радістю відмітили на карті України місця, де живуть їхні найближчі родичі. А потім шестикласники написали побажання Неньці-Україні та роздуми, що вони зроблять, коли стануть дорослими, щоб Україна стала кращою, сильнішою, процвітаючою : «Піду служити до війська», «Зроблю хороші дороги та збудую великий котячий притулок», «Буду ввічливим», «Буду дбати про довкілля» тощо.

Не могли, не мали права ми не згадати про наших захисників, завдяки яким ми сьогодні маємо можливість жити в безпеці та спілкуватись. Хвилиною мовчання вшанували героїв, які віддали свої життя за незалежність України.

На урок «Україна – це доля» до учнів 7-А класу до бібліотеки запросили члена НСПУ, лауреата багатьох літературних премій, кавалера ордена «За заслуги» ІІІ ст. Андрія Дмитровича Гудиму. Відкрито та щиро Андрій Дмитрович спілкувався з семикласниками, розповів про роботу над творами, які увійшли до збірки «Україна – це доля», читав авторські поезії... У розмові з дітьми шановний гість підкреслив, що потрібно любити свою Батьківщину, свою Україну і робити все можливе для її процвітання.

Нехай наша Україна буде сильна людьми і багата врожаями, нехай наша земля буде вільна і єдина!

 

Ганна Нагорна,

зав. філією №10 КЗ БМР Білоцерківська 

ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.