Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова виставка «До істини франковими шляхами»

 

Матеріал поданий без змін

 

ДО ІСТИНИ   ФРАНКОВИМИ ШЛЯХАМИ

(з досвіду роботи Кагарлицької міської бібліотеки для дорослих)

 

13 серпня на Байковому кладовищі в Києві знайшов свій вічний спочинок останній онук  І. Я. Франка – оберігач спадщини свого діда – Роланд Тарасович, який, як повідомили засоби масової інформації, не залишив нащадків. Але зробив багато для увіковічення пам’яті видатного сина українського народу: письменника, публіциста, перекладача, мовознавця, літературного критика, вченого, громадського і політичного діяча  (Доречно згадати, що Роланд Тарасович у свій час  був гостем Кагарлика і подарував міській читальні повне видання творів свого діда).

27 серпня, Івану Франку виповнюється 165 років від дня народження. Його активний творчий доробок, написаний українською, польською, німецькою, російською, болгарською мовами ще за життя письменника був опублікований у книгах, що склали понад 220 видань. У світовій мережі Інтернет навіть є інформація, що  твори Франка номінувалися на здобуття Нобелівської премії в галузі літератури.  

До ювілейної дати геніального сина нашого народу у Кагарлицькій міській бібліотеці для дорослих влаштовано книжкову виставку «До істини франковими шляхами» , на якій експонуються  десятки його книжок. Серед них – «Захар Беркут», «Украдене щастя», «Шевченкознавчі студії», «Перехресні стежки»… А ще проведено флешмоб (читання віршів І. Я. Франка), в якому взяли участь член Національної спілки журналістів України Микола Семенюк, вчителька Вікторія Шевченко, учні міських шкіл. 

Ознайомитися з обширною виставкою наші читачі можуть в читальному залі бібліотеки.

Н. Малєєва