Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Україна - єдина країна»

 

Матеріал поданий без змін

 

«Україна суверенна, незалежна держава»

(з досвіду роботи Кагарлицької міської бібліотеки для дорослих)

 

24 серпня – День проголошення незалежності України. Цього року Україна відзначає 30-річчя свого народження . Це довгий шлях  боротьби з царським гнітом , війнами,   роками радянського режиму, після падіння якого Україні довелось знову виборювати незалежність і рівноправність серед інших держав.    Першим і найважливішим  кроком у цьому напрямі було прийняття 16 липня 1990 р. Декларації про державний суверенітет України. Далі – прийнятий  24 серпня 1991 р. Акт проголошення незалежності України та всеукраїнський  референдум 1 грудня 1991 р., який підтримали 90,92 відсотки українців. Також важливим в історії Незалежності України є підняття над Верховною Радою та затвердження синьо-жовтого Державного Прапора України.

Трагічний період в історії незалежності України пов’язаний   з російсько-української війною на сході країни, де  йде війна і гинуть люди. В руках молодих патріотів доля сучасної України  і  її незалежність.  

Про ці головні події нашої історії в Кагарлицькій міській бібліотеці для дорослих  розгорнуто виставку – рекомендацію «Україна - єдина країна». Користувачі  за рекомендацією бібліотекарів мають можли-вість ознайомитися з книгами, які розповідають про історію  України з прадавніх часів до сьогодення.  Почесне місце  займає книга «Почесні імена України - еліта держави». У виданні  висвітлено роль еліти у державотворчих процесах. Серед неї і Кагарлицький міський голова Олександр Панюта. Йому вдалося чимало зробити для закладів освіти, культури , медицини…. У 2017 році  отримав відзнаку «За заслуги перед містом». Його життєве кредо – робити добро людям.

Шановні користувачі! Вітаємо  з Днем Незалежності  та запрошуємо до бібліотеки для ознайомлення з матеріалами виставки .