Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова виставка – панорама «Україна крізь віки»

 

Матеріал поданий без змін

 

ДЕРЖАВНІСТЬ, ВИМРІЯНА ПОКОЛІННЯМИ

 

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді. В цьому році ми святкуємо 30-ти річчя незалежності нашої рідної України.

Одним із перших кроків до незалежності можна вважати прийняття Декларації про державний суверенітет України, яка була прийнята Верховною радою УРСР 16 липня 1990 року.

Історія нашої держави - це шлях, на якому кожна подія - це крок до мрії. Нам випала довга і важка дорога до волі. Народ, який став родоначальником світової держави Русі – України, силою історичних подій на тривалий час потрапив  у міжімперіальний простір і вимушений був неймовірними зусиллями пробивати свій шлях  у геополітичному просторі Європи. Шлях цей устелений легендарною мужністю, незламною вірою та героїзмом багатьох поколінь. 

24 серпня 1991 року було проголошено незалежність української держави. Це проголошення  не стало кінцевим результатом багатовікової боротьби українського народу  за незалежність України, яка протягом свого існування дуже часто страждала від посягань загарбників і в різні періоди входила до складу різноманітних держав та утворень.

2014 рік…Рік змін, рік Революції гідності, рік Небесної сотні і боротьби за незалежність нашої держави. Скільки втрат і болю, і водночас скільки віри у своє майбутнє. Цей 2014 рік обов’язково увійде в історію України.

На території держави на Сході країни і зараз точаться бойові дії. Гинуть справжні патріоти рідної української землі, гинуть наші воїни і мирні люди. Ми повинні бути гідними загиблих, і не опустити знамено їхньої боротьби ні перед якими негараздами.

30 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу. В рамках святкування  Дня Незалежності нашої держави, та  з метою ознайомлення користувачів з історією нашої державності  в Обухівській  центральній публічній бібліотеці для дорослих Обухівської міської ради оформлено історичний вернісаж  «Державність, вимріяна поколіннями». Біля вернісажу  проводяться огляди та перегляди літератури.  В  бібліотеці  також діє  розгорнута постійно діюча книжкова виставка – панорама «Україна крізь віки». Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з матеріалами виставок.

Вітаємо всіх українців зі святом! 

Л.Храпач,

завідуюча Обухівською центральною

публічною бібліотекою для  дорослих  Обухівської міської ради