Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

У залі Ірпінської міської публічної бібліотеки імені Максима Рильського 19 серпня відбулося літературно-мистецьке свято

 

Матеріал поданий без змін

 

«Україна- свята і єдина!»

(З досвіду роботи Ірпінської міської публічної бібліотекиімені Максима Рильського)

Наше свято Незалежності виболене століттями, пройдено різні етапи державотворення в одвічній боротьбі за неї багатьох попередніх і нинішніх поколінь українців.

В святково прикрашеній залі Ірпінської  міської  публічної  бібліотеки  імені Максима Рильського  19 серпня відбулося  літературно- мистецьке свято з нагоди 30-ти літнього ювілею Незалежності України.

До уваги присутніх були представлені інформаційна відеопрезентація , книжкові виставки - панорами  «Україна незалежна : від витоків до сьогодення», «Золоті імена України», « Слава захисникам України!'», «Українська душа»  а також «Приірпіння в боротьбі за Незалежність України».

Вишиванка – генетичний код нації. Виставки українських рушників і вишиванок з історико- краєзнавчого музею та приватного музею українознавства Світлани Кушнір, виставка дивовижних рушників Ганни Корженівської, колекція «Вишитий Кобзар»  Івана Рябчука яскраво прикрасили зал бібліотеки.

Особливо вразив глядачів  «Парад історичних постатей, літературних героїв і мистецьких персонажів» заслуженого майстра народної творчості України Тетяни Федорової та презентація нових її робіт – героїв п'єси Тараса Шевченка «Назар Стодоля» – хорунжого Назара і сотниківни Галі.

На початку заходу учасників свята привітала Євгенія Антонюк – начальник відділу культури, національностей і релігій, депутат міської ради, і   подякувала їм за особистий внесок у розвиток духовної культури нашого народу.

Повернулися у спогадах до подій 30- річної давності з душевним хвилюванням депутат міської ради Максим Плешко, письменники Леонід Закордонець і Сергій Мартинюк, директор історико- краєзнавчого музею Анатолій Зборовський, майстриня Тетяна Федорова.

Українська пісня- це душа нашого народу. Створили святковий настрій на святі чудові мистецькі колективи міста – народний хор ветеранів  «Пам'ять», жіночий ансамбль української пісні  «Ірпінчанка», ансамбль старовинної пісні  «Джерело».

Урочистий Гімн України  співали всі разом на завершення свята разом з Олександром Пономарьовим на відео.

Свято вийшло надзвичайно тепле і родинне .

Україну будує кожен з нас, у всіх нас одна доля і одна Україна! 

Слава Україні! Героям Слава!

 

Олена Циганенко,

директор Ірпінської міської публічної

бібліотеки ім. М.Рильського