Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КРІЗЬ ПЕКЛО АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ - з досвіду роботи Обухівської центральної бібліотеки для дорослих Обухівської міської ради Київської області.

Матеріал поданий без змін

КРІЗЬ  ПЕКЛО  АФГАНСЬКОЇ  ВІЙНИ

(З досвіду роботи Обухівської центральної бібліотеки для дорослих Обухівської міської ради Київської області)

 

15 лютого вся Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав.

Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в республіці Афганістан. Це ще одна сумна сторінка нашої історії. Війна  тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв.  Під час цієї  брудної і неоголошеної війни тисячі наших співвітчизників загинули в боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти.

До цієї дати в Обухівській центральній бібліотеці для дорослих Обухівської міської ради оформлено книжкову виставку-вшанування «Крізь пекло Афганської війни». Біля книжкової виставки проводяться   бесіди та огляди літератури.  

Пам’ять про ті дні і події, про людей, що опинилися в надзвичайно складних, а іноді й критичних обставинах, повинна бути вічною, а учасники подій у республіці Афганістан заслуговують загальної поваги. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих та перед членами їх сімей. Висловлюємо глибоку подяку батькам, які виховали мужніх синів. А усім, хто пройшов через горнила жорстоких воєн, бажаємо міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя. Сподіваємось, що нинішня війна на Сході України скоро завершиться і  настане мир і спокій в нашій рідній Україні, чого всім нам бажаємо!

Храпач Л.,

завідуюча Обухівською центральною 

бібліотекою для дорослих 

Обухівської міської ради 

Київської області