Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

СВЯТО ДИТИНСТВА У ВЕЛИКИХ ПРІЦЬКАХ

 СВЯТО ДИТИНСТВА У ВЕЛИКИХ ПРІЦЬКАХ

 

(З досвіду роботи  Великопріцьківської  сільської бібліотеки Кагарлицького району Київської області) 

 

Щасливим дитячим гомоном повнився Великопріцьківський  сільський будинок культури напередодні Міжнародного Дня захисту дітей. Майже вся малеча села зібралася на святковий захід, до програми якого ввійшли: лялькова вистава «Звірята лікують книгу», літературна вікторина, конкурси, малюнок на асфальті, змагання в дотепності, відгадування загадок, знання народних лічилок, приказок, скоромовок, екскурсія до храму книги - Бібліотеки. З великим захопленням знайомилися вихованці ДНЗ «Яблунька» з книгами дитячого відділу бібліотеки села. А вибрати їм свою найпершу книжечку допомогли бібліотекар Валентина Ільченко та вихователі Любов Ружанська, Марія Кравченко, Ольга Дика. Всі користувачі книгозбірні ознайомилися з виставкою нових надходжень літератури.

Активну участь брали у заході й читачі-учні місцевої школи.  Вони блискуче зіграли свої ролі у ляльковій виставі, змагалися у вікторинах та конкурсах. Всі переможці отримали «солодкі призи»

Проявили свої таланти і юні художники, створивши неабиякі шедеври на асфальті, за що також отримали винагороди.

Разом з дітьми насолоджувались святом і їхні батьки та дідусі й бабусі, які  також завітали того дня до сільського Будинку культури. Кожен з учасників заходу перейнявся радістю і приємними враженнями. Всі щиро дякували його організатору - завідуючій Великопріцьківською сільською бібліотекою Валентині Ільченко. А допомогли підготувати свято керівництво села, працівник музею та директор Великопріцьківського СБК Тетяна Кваша.

Надія Вегера-Предченко

молодший науковий співробітник 

Великопріцьківського сільського історико-краєзнавчого музею

Кагарлицького району Київської області