Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Вшанування пам’яті української письменниці Дніпрової Чайки

 КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», в особі головного бібліотекаря відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів, керівника літературної вітальні «Русанівські зустрічі»,  Ісай Тетяни Олександрівни, 9 лютого 2018 року взяла  участь у вшануванні  пам’яті української письменниці Дніпрової Чайки (Людмила Олексіївна Василевська-Березіна), останні роки життя якої, пройшли в селі Германівка  Обухівського району Київської області.

Спілка письменників України, на чолі з секретарем НСПУ Анатолієм Качаном, започаткувала цю чудову традицію вшанування на Київщині пам’яті Дніпрової Чайки.

В заході взяли участь відомі українські письменники, зокрема, лауреати премії ім. Лесі Українки - Зірка Мензатюк,  голова творчого об’єднання дитячих письменників - Марія Морозенко та актор і поет Василь Довжик.

Зустріч проходила на базі Германівської загально-освітньої школи.

В школі  багато зроблено для вшанування визначної письменниці Дніпрової Чайки: стенд в класі української мови і літератури про роки життя  і творчості письменниці; вчитель української мови і літератури,а за покликанням ще і краєзнавець, Іваненко Володимир Вікторович, змістовно розповів, про останні роки життя Дніпрової Чайки в Германівці, де вона жила з дочкою Оксаною. Вулиця, на якій вони мешкали, названа ім’ям письменниці.

На урочистостях виступили почесні гості, а учні читали вірші і співали пісень на слова Дніпрової Чайки.

На завершення  зустрічі  секретар НСПУ Анатолій Качан вручив Грамати Національної спілки письменників  України колективу Германівської ЗОШ та директору школи Мазуренко Ірині  Василівні  за активну популярізацію  творчості та вшанування пам’яті  видатної української письменниці Дніпрової Чайки.

Зустріч пройшла змістовно, цікаво, в урочистій, але теплій атмосфері, і, сподіваємось, залишиться на довго в добрій пам’яті всіх учасників.