Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Взаємодія спадщини та громади: архітектура, археологія та нематеріальна культурна спадщина Київщини

У Київській обласній бібліотеці для дітей відбувся важливий обласний семінар на тему: "Взаємодія спадщини та громади: архітектура, археологія та нематеріальна культурна спадщина Київщини". Захід був присвячений захисту культурної спадщини Київщини в умовах воєнного стану та сучасних викликів.

 

Організатори заходу:

✔️ Київська обласна рада;

✔️ Департамент культури та туризму КОДА;

✔️ Вишгородський історико-культурний заповідник;

✔️ Інститут археології НАН України;

✔️ ГО "Український центр збереження пам'яток культурної спадщини".

 

Організатори зібрали провідних експертів і фахівців, серед яких Ігор Пошивайло, Влада Литовченко, Валентина Демʼян, Олександр Буценко, Іван Биков та інші, щоб обговорити практичні шляхи збереження культурних пам'яток. Також була представлена міжнародна практика захисту культурної спадщини, що є надзвичайно важливою на тлі агресії проти нашої країни.

 

Окрему увагу приділили ролі громад у захисті цінностей Київщини та важливості взаємодії між громадою, владою та фахівцями.

 

В рамках заходу для підтримки дитячої творчості на Сквирщині також передали фарби, що сприятиме розвитку юних талантів регіону.

 

Цей семінар став важливою платформою для діалогу та пошуку спільних рішень. Разом ми можемо зберегти культурну спадщину для наступних поколінь!