Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Планування та звітність: нові форми, нові підходи

21 травня 2024 року в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», за підтримки Департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації, відбувся обласний семінар на тему «Планування та звітність: нові форми, нові підходи».

 

Захід  розпочався з гімну та вшанування  памʼяті загиблих у російсько-українській війні.

 

З вітальним словом до учасників звернулися Галина Єрко, директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», Дмитро Гончаренко, заступник директора департаменту культури та туризму, начальник управління культури КОДА, Людмила Кибенко, заступник директора департаменту  – начальник управління освіти, науки та інноваційної діяльності КОДА та Ігор Степурін, в.о. директора Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, голова Благодійного фонду «Бібліотечна країна».

 

Під час семінару обговорювалися такі ключові питання:

•Презентація проєкту ОРТІМА School та створення освітніх центрів на базі бібліотек області.

Актуальні питання бібліотечної галузі:

•Виступи Світлани Кравченко, завідувача науково-методичного відділу та Людмили Лагути, головного методиста Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого.

Звітність публічних бібліотек області за 2023 рік:

•Зауваження та рекомендації від Олени Литвин, завідувача науково-методичного відділу КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей».

Університет третього віку як складова гармонійного середовища в громаді:

•Досвід роботи Бориспільської публічної бібліотеки ім. В. Чорновола, представлений Жанною Кручиніною, директором бібліотеки.

Сім’я – основа збереження нації:

•Психологічні аспекти роботи з громадою, висвітлені Тетяною Дмитренко, психологом КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей».

 

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з методичними матеріалами, підготовленими КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», такими як календарі, цифрова бібліотека, презентація телеграм-каналу, рейтингування бібліотек за результатами участі у всеукраїнських та обласних конкурсах.

 

Семінар завершився підведенням підсумків, де були окреслені нові напрямки розвитку та впровадження нових підходів у плануванні та звітності бібліотечних закладів Київщини.

 

Учасники семінару отримали подарункові книги від всеукраїнської ліги українських жінок «Українська жінка у визвольній боротьбі (1940-1950 рр.)», яку презентувала Віта Дженджера; методичні матеріали, а також за результатами рейтингування бібліотек - підписку на періодичні видання від Київської обласної бібліотеки для дітей.

 

Бібліотеки продовжують тримати щит захисту української культури та формують нові вектори спільної дії, адже «сильні, коли єдині»!

 

Слава Україні!