Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Другий день обласного семінару за участі керівників публічних бібліотек територіальних громад Київської області

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» 23 червня 2021 року пройшов другий день обласного семінару за участі керівників публічних (центральних, базових опорних) бібліотек територіальних громад Київської області (за окремим списком).

Традиційно, перед початком семінару, відбулась чергова презентація виставки, присвяченої творчості Миколи Реріха, в хол-галереї бібліотеки, яку чудово провела директор «Реріхівського культурно-просвітницького центру» - Людмила Мазур.

Так, як і минулого дня, з даною групою бібліотечних керівників зустрівся очільник видавництва «Ліра-К» - Віталій Зарицький, який поінформував учасників семінару про форми співпраці з бібліотеками області.

В роботі обласного семінару, як і в попередній день, взяла участь головний спеціаліст управління культури Київської обласної державної адміністрації Валентина Гонтарук, яка надала вичерпні консультації з вирішення актуальних питань галузі згідно чинного законодавства.

Директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Микола Зніщенко окреслив завдання бібліотек як соціо-культурних, інформаційних центрів територіальних громад Київської області.

Працівниками бібліотеки були надані присутнім ґрунтовні консультації з основних напрямів діяльності бібліотек з урахуванням їх особливостей та обсягів впливу.

Під час «Круглого столу» відбулося знайомство з керівниками новоутворених публічних (центральних, базових, опорних) бібліотек відповідних територіальних громад і обмін досвідом у вирішенні актуальних та проблемних питань трансформації бібліотечної мережі.

24 червня 2021 року в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» буде проведено третій день обласного семінару за іншим списком територіальних громад Київської області.