Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Пам’ятаймо героїв

Пам’ятаймо героїв
З досвіду роботи Баришівської районної централізованої бібліотечної системи Київської області


Прощайте, мамо… і простіть, благаю,
Що так невчасно світ цей полишив…
Я шлю Вам, мамо, вісточку із раю…
Я дуже, мамо, дуже Вас любив…

Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка у 2014 році. Тож саме в цей день в Баришівській районній бібліотеці для дітей було проведено вечір-реквієм «Вічна пам'ять нашим землякам – героям АТО». Захід був підготовлений працівниками бібліотеки спільно з відділом молоді та спорту управління освіти молоді і спорту Баришівської РДА (головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури та спорту Рибалко Н.О.), методистом районного методичного кабінету Баришівської районної ради Предко Н.Д., читачами-учнями 8-А кл. (класний керівник О.С.Лисюк), бібліотекарем Баришівського НВК М.М.Милашич, волонтером Н.В. Шило. На ньому були присутні родичі загиблих воїнів: Лужевського Р., Бондара В., Захаревича С., Братко О., Поповича Д., Полуцького О., Желтова М., Бобок О.

Тривожні події на Сході болем відгукуються в душі у кожного з нас. Україна продовжує втрачати своїх синів у зоні бойових дій . Східна війна забрала не одне життя, а сотні, тисячі. Скільки ж у ній ненависті, озлобленості., крові, сліз, скалічених доль… Не одна сумна звістка прийшла на Баришівщину. В зоні АТО загинули: Лужевський Р., Бондар В., Захаревич С., Братко О., Попович Д., Полуцький О., Бобровник С., Поправка Ю., Гаркавенко Є, Пімкін В., Шостак В., Шамшур А., Бобок О., Желтов М., Чуйко О,

У скорботній тиші завмер переповнений читальний зал бібліотеки, коли ведучі розповідали про кожного загиблого земляка. Вшанували загиблих хвилиною мовчання і запаленими свічками .

З хвилюванням та сльозами на очах присутні переглянули фільм, який зняли учні Волошинівського НВК ім. Р.Лужевського під керівництвом вчителя Коломійця О.В.

Наші мужні земляки разом з іншими бійцями з гідністю і честю виконували і виконують свій громадянський та чоловічій обов’язок, тож до слова запросили нашого земляка, бійця 95-ї аеромобільної бригади ЗСУ - Михайла Семенченка. Він висловив щирі співчуття рідним та подякував загиблим хлопцям за гідно виконаний обов’язок перед своєю країною.

Читачі читали поетичні рядки, присвячені подіям тих трагічних днів.

За дорученням в. о. голови Баришіської районної адміністрації В.М. Гордієнка та голови Баришівської районної ради В.А.Гуменюка, керівник апарату Баришівської РДА Т.О.Брилюк вручила подяки та сувеніри родичам загиблих.

Присутніми були читачі-учні 10-х класів шкіл м. Баришівка

Ю. Гранько,
провідний бібліотекар
Баришівської районної
бібліотеки для дітей Київської області