Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виховуємо патріотів України

Над пам’яттю роки не владні

16 червня 2017 року до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни працівники Гоголівської бібліотеки-філіалу № 4 Броварської РЦБС (завідувач Бабченко Г.П.) підготували та провели для читачів з пришкільного табору для учнів початкових класів місцевої ЗОШ І-ІІІ ст. годину-спогад «Червень 1941. Над пам’яттю роки не владні».

Щороку в цей скорботний день ми згадуємо Героїв, які кров’ю і ціною життя відстоювали нашу перемогу у Другій світовій війні. Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. Найкровопролитніша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину, забравши життя кожного п’ятого українця.

Бібліотекарі закцентували увагу присутніх на жахливих людських втратах та фатальних економічних наслідках Другої світової війни для України, а також нагадали про важливість історичної пам’яті: «Озиратися у минуле треба кожному, оскільки людина живе в трьох часових вимірах: минулому, сьогоденні та майбутньому. Дорога в майбутнє пролягає через минуле, а тому обов’язково треба осмислити власне минуле та зрозуміти його, бо історія повторюється. І якщо ми не зробимо сьогодні правильних висновків, то ходитимемо по колу, стогнучи під тягарем колишніх подій».

У рамках тематичного заходу було презентовано фактографічно-інформаційну виставку-реквієм «Розірваний світанок».

«Ми сумуємо за всіма, хто ціною свого життя виконав святий обов'язок, захищаючи нашу Вітчизну. Вічна пам'ять полеглим на полі бою, честь і слава - живим Героям!», - такими словами завершили скорботний захід бібліотечні працівники Гоголівської бібліотеки-філіалу № 4 Броварської РЦБС.



«Згадаймо тих, хто захищає Батьківщину»

Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

На виконання розпорядження Київської обласної держадміністрації від 25.12.2015 № 508 щодо заходів про увічнення пам’яті захисників України у Київській області на період до 2020 року, з метою виховання у читачів патріотизму, шанобливого ставлення до Батьківщини, гордості за наших оборонців Вітчизни 13 червня 2017 року у Гоголівській бібліотеці-філіалі № 4

Броварської РЦБС відбулася зустріч з односельцем, учасником бойових дій в зоні АТО Очкуром Сергієм.

Запрошені читачі-учні початкових класів пришкільного табору Гоголівської ЗОШ І-ІІІ ст. радо зустріли колишнього випускника школи - справжнього героя.

Зі вступним словом до присутніх звернулася завідувач Гоголівської книгозбірні Бабченко Ганна Павлівна, яка закликала юних гостей ніколи не забувати про подвиги патріотів України, які відважно захищають державу від російської агресії, а також висловила глибоку вдячність та шану бійцю за мужність, силу волі і витривалість.

Програму заходу супроводжували виступи читачів.

Відпустка земляка триватиме недовго, після чого він знову готовий їхати на захист східних кордонів нашої держави, виконувати свій громадянський та конституційний обов’язок.

Бібліотечні працівники Гоголівської бібліотеки-філіалу № 4 Броварської РЦБС та дітлахи побажали бійцю здоров’я, удачі, щастя та найскорішого повернення додому живим і здоровим.



«Мій рідний край – частинка України»
(до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища)

Літні канікули надають дітям безліч вільного часу для відпочинку і розвитку. Це - час ігор, розваг, найкраща пора для захоплюючих мандрівок у чарівний світ літератури, знайомства з новими книгами та отримання насолоди від читання.

На базі Гоголівської бібліотеки-філіалу № 4 Броварської РЦБС для читачів табору для учнів початкових класів місцевої школи відбувся екологічний бібліосейшн «Мій рідний край – частинка України». У рамках еко-заходу було проведено чарівний казкотренінг «Спробуй відгадати, що це за звірята» та поетичну хвилинку «Краса і загадковість рідної землі».

Діти читали вірші, брали участь у природознавчій вікторині, знайомилися із сучасними казками, зміст яких тісно пов’язаний з проблематикою охорони навколишнього середовища та запобігання його забрудненню.

Бібліотечні працівники Гоголівської бібліотеки-філіалу № 4 Броварської РЦБС заохотили юних гостей стати активними поборниками дбайливого ставлення до природних багатств рідного краю, залишивши у спогадах дітлахів незабутні враження від теплої і дружньої зустрічі.