Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Співпраця дитячих і шкільних бібліотек: сучасний погляд, практичний досвід

24 січня 2017 року на базі Київської обласної бібліотеки для дітей проведено Методичний день за участю шкільних бібліотекарів Вишгородського району Київської області за темою: "Співпраця дитячих і шкільних бібліотек: сучасний погляд, практичний досвід" (програма додається).

Відкрив Методичний день генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей М.П.Зніщенко.

В своєму виступі він зупинився на актуальних питаннях бібліотечного обслуговування дітей та керівників дитячого читання, наголосив на те, що особистість дитини-читача, її запити, уподобання завжди були і будуть головним орієнтиром у роботі дитячих і шкільних бібліотек, оскільки бібліотеки для дітей

в сучасних умовах покликані за допомогою читання пріоритетно виховувати сучасну, духовно збагачену дитину, а від змісту і стану читання дітей – користувачів бібліотек, залежить духовне здоров’я майбутньої нації. Саме у співпраці дитячих і шкільних бібліотек, в поєднанні із новітніми технологіями, - прогресивний шлях досягнення зазначеної мети.

Групу шкільних бібліотекарів в кількості 11 осіб, очолювали: Шушвал Т.В. – методист районного методичного кабінету відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації та Далевська Л.П. – голова Вишгородського районного методичного об'єднання шкільних бібліотекарів.

Учасники Методичного дня отримали грунтовні консультації у відповідності до теми та програми заходу і взяли участь в практичних заняттях, профдискусіях.

Програма Методичного дня була доповнена презентацією мультимедійної книги "П'ять крутих фішок від американських бібліотек", яку провела провідний бібліотекар Трунова Ю.І.

Кожному учаснику Методичного дня було надано по примірнику методичного посібника, що підготувала Київська обласна бібліотека для дітей, "Інформуємо. Радимо. Пропонуємо. До планування 2017".

Підвели підсумки Методичного дня М.П.Зніщенко та Т.В.Шушвал.

Київська обласна бібліотека для дітей та шкільні бібліотеки Вишгородського району Київської області і надалі будуть співпрацювати у чіткій координації.