Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День художника України

У відділі естетичного виховання КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» підготовлено чергову сторінку Мистецького календаря присвячену Дню художника України. Це професійне свято відзначається щорічно у другу неділю жовтня. Свято встановлено в Україні «…ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості та на підтримку ініціативи Спілки художників України…» згідно з Указом Президента України «Про День художника» від 9 жовтня 1998 року № 1132/98.

Читачі бібліотеки мають змогу ознайомитися з невичерпною та різноманітною спадщиною українського народу, його унікальними та самобутніми талантами, такими, як: Катерина Білокур, Марія Примаченко, Леонід Андрієвський, Микола Стороженко та багато інших.

А для найменших читачів було організовано куточок АРТ-терапії (терапія заснована на мистецтві та творчості), де діти поринули в світ мистецтва, доторкнулися до цього свята і виразили свої почуття та розкрили свій творчій потенціал. Можливо, колись, світ побачить і їх малюнки.


З Днем художника всіх привітаємо,
За талант віддамо данину
І натхнення в житті побажаємо
За уміння ввести в давнину,
За уміння цінити прекрасне,
За спроможність побачити світ
І за те, що ніколи не згасне
Промінь хисту. Ми шлем свій привіт
Тим, хто всі почуття найщиріші
На полотні передати змогли.
Їх творіння для нас - найцінніші.
Їх сьогодні вітаємо ми!