Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – «Фантастичні історії» Ніла Геймана

 

Читати мені подобалося.

Як не крути, книги були надійнішими за людей.

Ніл Гейман

 

Пропонуємо вашій увазі огляд книг «Фантастичні історії» відомого англійського письменника Ніла Ґеймана, що пише переважно в жанрі фантастики та фентезі, а також автор сценаріїв для кінофільмів, графічних романів і телешоу. Один з найбільш затребуваних авторів у світі, прозваний журналістами «темним казкарем». Письменник славиться мистецтвом сплітати сучасну реальність з фантастичними вигадками, міфологією і магією, дивувати несподіваними поворотами сюжету, зачаровувати оригінальними світами і прекрасно прописаними персонажами. Всі розповіді Ніла Ґеймана занурюють читача в чарівний світ, в якому повсякденне сусідить з фантастичним.

 

Гейман, Н. Книга кладовища : роман / Ніл Гейман ; худож. Д. МакКін ; пер. з англ. С. Філатова. − Київ : Видавнича група КМ- БУКС, 2018. − 352 с. : іл.

Однієї жахливої ночі немовля дивом рятується від безжального вбивці. Малий виповзає з будинку і потрапляє на старе кладовище, де знаходить надійний прихисток. Мешканці кладовища дають хлопчикові ім'я, виховують і опікуються ним. Тут він навчається і потрапляє у вир неймовірних пригод, які допоможуть хлопцеві подорослішати та полюбити світ живих − небезпечний, хвилюючий та звабливий.

«Цей роман - як шматочок чорного шоколаду з насиченим смаком: солодко-гіркий і напрочуд утішний». - The Washington Post

 

Гейман, Н. Кораліна / Ніл Гейман ; пер. з англ. О. Мокровольський ; худож. К. Рідделл ; ред. В. Александров. − Київ : Видавнича група КМ- БУКС, 2022. − 192 с. : іл.

Інколи двері зачинені недаремно…

Щось дивне коїться у новому будинку Кораліни. Дивина полягає ані в тумані чи котові, який, здається, стежить за нею, ані в знаках небезпеки (в якій опинилась Кораліна), що міс Примула та Форсібіллі (нові сусідки Кораліни) розгледіли в чаїнках. Справжня дивина - «інший дім» за старими дверима у вітальні. «Інші мама й тато» з чорними очами-ґудзями і білосніжно-паперовою шкірою чекали на Кораліну. Тепер вони хочуть, щоб вона залишилася з ними. Назавжди. Кораліна знає: якщо вона увійде у ті двері, то може вже ніколи не повернутися назад.

 

Гейман, Н. Океан у кінці вулиці / Ніл. Гейман ; пер. з англ. О. Петік ; худож. І. Стасюк. − Київ : Видавнича група КМ- БУКС, 2019. − 256 с. : іл. 

Головний герой книги згадує семирічного себе і всі ті речі, які з ним траплялися у дитинстві: часом добрі, часом злі, часом страшні і моторошні. Повернувшись на сільську вулицю свого дитинства, він згадує також дивовижну сусідську дівчинку Летті Гемсток, яка обіцяла його захищати попри все. Сидячи на березі ставка, який Летті вперто називала океаном, він згадує те, що волів би забути.

Ви добре пам'ятаєте своє дитинство? А ви впевнені, що ваші спогади абсолютно точні? Що, як раптом найпотаємніші з них заховані, мов дитячі іграшки на дні забитої дорослими речами шафи, і лише повернувшись у місця, де ви виросли, ви згадаєте, як усе було насправді?