Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – «Цікаві історії!» Роба Скоттона

 

Пропонуємо вашій увазі добірку книг Роба Скоттона – одного з найвідоміших ілюстраторів Англії. Його роботи виходять мільйонними тиражами у вигляді листівок, кераміки, малюнків на тканині, плакатів та ілюстрацій. Таке враження, що Роб просто дуже любить малювати і малює скрізь, де тільки можна. Сам він пише про себе так: «Малювання по-справжньому зацікавило мене з того моменту, коли я, нарешті, зрозумів, що набагато простіше привернути до себе увагу батьків, малюючи олівцями, а не тикаючи ними в бік молодшого братика».

Роб зізнається, що найбільше на його творчість вплинули відомий американський художник Норман Роквелл, завдяки «надзвичайному вмінню розкривати характер персонажа через його динаміку: жести і пози», а також Моріс Сендак, який «підказує мені, в якому напрямку рухатися далі». І все ж, найбільш значними персонами у творчості Роба Скоттона стали старий сусідський кіт та волохата біла вівця.

 

Скоттон, Р. Кіт на ім'я Сплет / Роб Скоттон ; пер. з англ. К. Міхаліцина ; худож. Р. Скоттон ; ред. М. Савка. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2013. – 36 с. : іл.

Кіт на ім’я Сплет уперше йде до школи і дуже хвилюється: раптом він там ні з ким не заприятелює? Тому, про всяк випадок, ховає у коробку з обідом своє хатнє мишенятко – Сеймура – і бере його з собою до школи. Учителька, пані Горошинка, знайомить Сплета з класом і розпочинає урок. Коли Сеймур вистрибує з коробки, кошенята роблять те, що й усі коти – вони ловлять мишеня! Бідолашний Сплет! Невже він втратить і свого давнього приятеля, і всіх нових?! Мудра пані Горошинка втручається саме вчасно, і її учні вивчають новий, дуже важливий урок… Виходить, у Котячій школі може бути дуже цікаво!

 

Скоттон, Р. Вдячний Сплет / Роб Скоттон ; пер. з англ. К. Міхаліцина ; худож. Р. Скоттон ; ред. М. Савка. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2013. – 36 с. : іл.

Сеймур, вірний друг кота Сплета, занедужав і засумував. Сплет хоче його розвеселити і вигадав для цього дещо особливе: він власноруч зробив не листівку, а цілу книгу вдячності! Сплет записав усі їхні славетні пригоди й справжні маленькі подвиги бравого мишеняти, за кожен з яких кіт казав йому велике і щире ДЯКУЮ!

 

Скоттон, Р. Різдво для Сплета / Роб Скоттон ; пер. з англ. К. Міхаліцина ; худож. Р. Скоттон ; ред. М. Савка. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2013. – 36 с. : іл.

Настала ніч перед Різдвом. Кіт Сплет не може склепити повік: раптом він був не дуже чемним і не заслужив на найбільший у світі подарунок? Треба дочекатися Санту і самому розповісти йому про всі свої подвиги... Та Санта не приходить. Невже Сплет і справді був не досить слухняним? Невже даремно допомагав мамі по господарству? Вірний Сеймур і молодша сестричка ведуть Сплета у вітальню, а там... Чорний пухнастик просто не міг залишитися без свята.