Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – Пригоди чекають на кожному кроці!

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги Ірен Роздобудько, Андрія Кокотюхи та Андрія Бачинського.

Уяви собі, що ти – мандрівник, який вирушає в захопливу подорож. Ти можеш відправитися в далекі країни, досліджувати джунглі, підкорювати гори або навіть злетіти в космос! А може, твої пригоди відбуватимуться просто у дворі твого будинку, де ти знайдеш цілий світ цікавих речей.

Ти зустрінеш цікавих людей, тварин і навіть казкових істот.

Якщо любиш пригоди, то тобі точно прийде до смаку ця добірка літератури.

 

Бачинський, А. Примари Чорної діброви / Андрій Бачинський ; ред. М. Савка. – Львів : Старого Лева, 2023. – 176 с. : іл.

Роман їде в село на канікули. Там його чекають цікавезні історії про мандри дідуся та друзі. Однак, виявляється, цьогоріч ніхто вже не піде на річку і не плаватиме наввипередки до скелі. Якісь чужинці захотіли вирубати Чорну діброву та знищити ріку. Місцеві мовчать. Вони не вірять, що їм під силу щось вдіяти, ще й обіцянки басейнів і аквапарків такі заманливі... Та хіба це замінить старі розкішні дуби та їхню ріку? Друзі не можуть стояти осторонь і, озброївшись порадами дідуся Андрія та великого китайського полководця Сунь Цзи, беруть справу у свої руки. Чи вдасться їм завадити великій вирубці?

 

 

 

Кокотюха, А. Комедія жахів у будинку «Вау» / Андрій Кокотюха  ; ред. Я. Юдіна ; худож. В. Печеник. – Харків : Віват, 2023. – 128 с. : іл. – (Дім історій).

Якось чарівні істоти стали мірятися силами. Але їхні світи, не витримавши того герцю, розлетілися вщент. Легендарні створіння були змушені рятуватися серед людей, і будинок «Вау!» надав прихисток уцілілим. Тепер у ньому сусідять людожери і примари, відьми й вампіри, принцеси та перевертні. Усі вони щиро намагаються пристосуватися до нових реалій. І водночас не забувають про своє єство. Телевізійники й режисери не могли оминути увагою дивовижний будинок «Вау!». Тому на якийсь час перетворили його на справжній знімальний майданчик! Русалка стає акулою, змій створює монстра, а вампір бере сценарій занадто близько до серця. І, звісно ж, усім додають клопоту бешкетливі тролі!

 

Роздобудько І. Знак потраплянців / Ірен Роздобудько ; іл. Ю. Ганик. – Харків : Віват, 2023. – 192 с. : іл. – (Серія « У вирі пригод»)

На канікулах у когось зʼявився новий друг, у іншого — яскраві враження від поїздки на море, а у Клави та Рено — дивні плями на запʼястках. Натрапивши на третій елемент малюнка, у який складаються всі символи на руках, дівчата оговтуються на кілька століть раніше. І розуміють, що вони потраплянці — мандрівники в часі!

Тепер подружкам доведеться не виказати себе серед запорожців, опанувати січові традиції та знайти зрадника, щоб виправити страшну несправедливість і врятувати честь хорошого роду. А найголовніше — вони повинні будуть знайти спосіб повернутися назад, до сімʼї та звичного життя. Хоча тепер воно вже ніколи не буде таким, як раніше.

Захоплива, прониклива й водночас пізнавальна книжка для всіх, хто любить пригоди та пошук істини.