Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - пригодницькі детективи Андрія Кокотюхи

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги Андрія Кокотюхи.

Андрій Кокотюха — сучасний український письменник, сценарист, журналіст. Автор понад 60 художніх, документальних та науково-популярних книжок. Кілька років поспіль він входить до топ-10 авторів, чиї твори є лідерами продажів в Україні, за що відзначений як «Золотий письменник». А ще Андрій Кокотюха пише чудові дитячі книжки.

Приємного читання!

 

Кокотюха, А. Пригода на Геловін / Андрій Кокотюха ; худож.- оформлювач В. Печенік. – Харків: Бібколектро, 2019. – 93 с.

Надзвичайні пригоди двох восьмикласників — Максима Білана і Дениса Черненка, які до тих пір майже не віталися, — привели до несподіваного результату: хлопці потоваришували. А подальші події ще раз довели незаперечність народної мудрості: вірний друг — то найбільший скарб. Кмітливість та вірність Максима допомогли Денису спекатися несправедливого звинувачення у пограбуванні, а наступного разу вже він, Денис, допоміг друзям уникнути неприємностей на Геловіні...

 

 

 

Кокотюха, А. Клуб Боягузів: повісті / Андрій Кокотюха ; худож.-оформлювач М. Мендор. – Київ: Довженко Букс, 2019. – 95 с.

До видання увійшли дві повісті про пригоди Максима Білана та Дениса Черненка — «Клуб Боягузів» та «Донька Короля».

Максим з Денисом вирушили у літню подорож до Міста Лева. Хлопці гуляли львівськими вулицями, коли раптом Дениса звинуватили у крадіжці і навіть заарештували. Ось вам і так звана галичанська гостинність! Та коли все з’ясувалося, юним сищикам довелося розплутати таємницю Клубу Боягузів і вивести на чисту воду його засновника — колишнього шкільного вчителя, а нині афериста Василя Драгомира. Та на цьому пригоди не закінчуються. Адже літо продовжується! Що б ви зробили, якби випадково врятували дочку мільйонера, яка, втім, виявляється не зовсім дочкою і, здається, веде якусь свою гру... Про все це читайте у детективних історіях Андрія Кокотюхи.

 

Кокотюха, А. Небезпечна спадщина / Андрій Кокотюха ; худож.- оформлювач В. Печенік. –  Київ: Довженко Букс, 2019. – 94 с.

Пригоди двох друзів – розумника Максима Білана і силача Дениса Черненка — продовжуються. Цього разу вони приходять на допомогу маленькій дівчинці, яка загубила песика. Відважним хлопцям таки вдається зруйнувати «бізнес» викрадачам домашніх улюбленців. А поїхавши в Карпати на фестиваль пісні, Максиму і Денису та їхній подружці Оксані довелося втрутитися у дуже дивну і заплутану істо­рію — ловити нечисту силу в затишному карпатському будиночку, що отримав у спадщину від свого дядька-мольфара українець з Канади Зорян Бачинський.

 

 

Кокотюха, А. Група залізного порядку / Андрій Кокотюха ; худож.- оформлювач В. Мендор ; іл. В. Печеник. –Харків: Фоліо, 2020. – 105 с. – (TeenBookTo)

 

До цього видання увійшли дві повісті про пригоди Максима Білана та Дениса Черненка — «Колекція гадів» та «Група залізного порядку». 

Друзі відпочивають у селі на Полтавщині, і все було б звично, якби раптом Максим випадково не побачив у воді якесь страховисько. Зрозуміло, що юний детектив не міг не перейнятися цим фактом і не почати розшукувати причину появи гада у їхній річці.

Але виявляється, що гади-плазуни значно безпечніші за гадів-людей. Обом хлопцям треба проявити неабияку сміливість і кмітливість, бо їхнім супротивником цього разу стає надзвичайно небезпечна і розумна людина на ім'я Анатолій Громовець, яка до того ж має впливових друзів.

І яким же здивуванням було для Максима та Дениса, коли цей Громовець, прозваний Плазуном, стає директором школи, де навчаються юні детективи…