Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - Володимир Лис

 

«Така людина, як пан Лис,

просто мала з’явитися на нашому літературному небосхилі.

Він - той талант, який навчився грати за законами ринку,

тому може принести в широкі маси

якість справжньої літератури». 

(О. Забужко)

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги Володимира Лиса.

Володимир Савович Лис – відомий український письменник, драматург, журналіст та, що цікаво, народний синоптик. Його творчість охоплює різноманітні жанри, а життя насичене цікавими фактами.

 

Лис, В. Соло для Соломії : роман / Володимир Лис ; авт. передм. Т. Прохасько. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 368 с.

Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих… Карколомні події ХХ століття – війна, примусова колективізація – події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та в межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, крім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?

 

 

 

Лис, В. Країна гіркої ніжності : роман / Володимир Лис. – 4-е вид. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 368 с.

Три покоління однієї родини, три жіночі долі, три щемливі історії, з яких складається вже історія власне країни у жорсткому і несентиментальному ХХ столітті. Даздраперма, дочка визначного радянського діяча, у 30-ті роки пройшла крізь пекло дитбудинку для дітей ворогів народу, а згодом опинилася у вирі повстанської боротьбі на Волині... Її донька Віталія, витончена естетка та прихильниця поезії, понесе свій хрест — кохання до кримінального авторитета та боротьбу із власною пристрастю. І навіть молодша, онука Олеся, не уникне випробувань, коли разом з Євромайданом до її життя ввірвуться кохання та зрада… Три покоління однієї родини, три жіночі долі, три щемливі історії, з яких складається вже історія власне країни у жорсткому і несентиментальному ХХ столітті.

 

Лис, В. Місяць, обмитий дощем : збірка. Книга малої прози / Володимир Лис. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 352 с. : іл.

Ця збірка різнобарвних, але водночас таких споріднених есеїв і новел про життя – немов букет зібраного восени листя. Серйозні, а інколи й іронічні роздуми про сенс щоденного буття й плин часу, про історичну долю України й таємниці людського серця… Як відпустити минуле та не боятися нових зустрічей? Де черпати наснагу на кожен день? Як розпізнати поворотні моменти і навчитися не шукати підтексту у випадковостях? Треба просто радіти життю і дихати на повні груди! Натхненні історії з добрим гумором, прості, але такі важливі для кожного цінності, звичні й рідні для нас слова…

Більшість есеїв і новел, що увійшли до цієї збірки, автобіографічні. Це твори, над якими письменник працював протягом багатьох років передусім для того, аби увічнити події, що вразили його.