Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - «Теплі історії»

 

Сьогодні в нашій добірці літератури «Теплі історії», які про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву, короткі оповідання й ліричні замальовки різних авторів, об’єднані теплим настроєм, затишком і позитивом та описано буденні предмети та явища й наголошує на тому, що мрії роблять ці речі живими, а з ними й життя – цікавим, унікальним, гармонійним і щасливим.

 

Гербіш, Н. Теплі історії до кави / Надійка Гербіш. – Київ : Брайт Букс, 2019. − 168 с. : іл. 

Герої цих історій – прості жителі звичайних містечок, загублені, знайдені, закохані, замислені, умільці надихати й такі, що за клапоть натхнення готові поділитися останньою філіжанкою кави − хоча, що тут казати, вони готові ділитися своєю кавою й просто так. Вони щирі й справжні: пестять своїх котів, їздять на велосипедах, приймають гостей, печуть пиріжки й відсилають листівки, слухають вуличних музикантів і малюють маршрути на поторсаних картах. А ще у кожного з них є старі, улюблені горнятки, на дні яких і збереглися ці історії.

 

 

 

Іванцова, М. Скринька з оповідками / Міла Іванцова. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2018. − 152 с. : іл.

Герої книги – прості звичайні МИ, люди зі складними, інколи поламаними долями чи відчайдухи, які здатні на такі рішучі кроки, щоби наблизитися до свого щастя. У цій книзі Міли Іванцової, як і в усіх її книжках, багато правди життя, пронизливих історій, чутливих і чуттєвих, як у самому житті, і стільки любові до людини... Інколи книга здатна змінити життя.

 

 

 

Черній, С. Теплі історії мрійника / Святослав Черній ; ред. Ю. Шутенко. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2017. − 176 с. : іл. 

Ця мрійникова книжка нагадує старий альбом із зовсім трохи пожовклими сторінками, у який хтось турботливий вклеїв світлини із твоєї дитячої пам’яті. Коли гортаєш ці сторінки, стає так тепло, так затишно, так спокійно. І постійно впізнаєш. І дивуєшся. Я ж також тут була. Теж просила мандаринок до книжки на Різдво. Теж любила діда аж до памороків у голові. І теж підсьорбувала какао перед сном, визираючи у вікно, в якому небо з фіолетово-рожевого перетворювалося на темно-синє із золотистими цятками і де також літали красиві зграї птахів. 

Світ складається з усмішки, віри, надії, любові. Іноді – з долонь, квітів, поглядів і слів, а ще з мрій, простих, невибагливих, але дуже яскравих, тут і тепер. Ця книжка – спроба знайти панацею від повсякдення. Часто подитячому, іноді по-філософськи, з дрібкою гумору та іронії автор описує буденні предмети та явища й наголошує на тому, що мрії роблять ці речі живими, а з ними й життя – цікавим, унікальним, гармонійним і щасливим.

 

Теплі історії про дива, коханих і рідних : збірка оповідань / ред. упорядник Ю. Шутенко. − Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2015. – 144 с. : іл.

У книжці зібрані короткі оповідання й ліричні замальовки різних авторів, об’єднані теплим настроєм, затишком і позитивом. Автори розповідають про найрізноманітніші дива у житті їхніх персонажів, як от диво пізнання Бога чи диво дружби бізнес-леді з бідним хлопчиком, що збирає пляшки біля смітників; про диво кохання з першого погляду чи трепетної подружньої любові аж до старості; про зцілення серця домашнім затишком, ковтком пахучої кави або прогулянкою улюбленим містом; про найрідніших на світі людей і про те, як бути щасливими.