Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – «Економічна мандрівка»

 

Пропонуємо вам корисну добірку книг «Економічна мандрівка», яка ознайомить та навчить вас економіці та як заробляти гроші, а знання як відомо дарують нові мрії і рухають до нового шляху до щастя.

 

Біденко, С. Книга юного підприємця. 9 детальних планів своєї справи для підлітків / Сергій Біденко, І. Золотаревич. − Харків : ВГ «Основа», 2019. – 144 с. : іл.

Ця книга – важливий крок підлітка в організації власної прибуткової справи. Адже в ній йдеться про реальні способи заробітку, даються корисні поради щодо подієвого плану створення своєї справи. Книга юного підприємця допоможе організувати свою роботу та роботу команди; знайти спільну мову з партнерами, замовниками, клієнтами; відстежувати доходи і витрати; зрозуміти, як влаштований великий і маленький бізнес, і головне: заробити свої власні перші гроші. Створювати та розвивати свою власну справу це цікаво! Переконайся в цьому сам!

 

Буряк, Г. Мандрівка Островом добробуту: як Кіра й Тео зрозуміли гроші / Гліб Буряк ; худож. О. Левчук ; ред. М. Горбач. − Київ : Основи, 2023. – 92 с. : іл. 

Кіра й Тео мріють про іграшки і хочуть навчитися заробляти гроші, щоб купити собі все, про що вони мріють. Діти мандрують Островом, на якому вчаться різним мудрощам отримання та примноження багатства. Протягом подорожі вони знайомляться з різними правилами заможного життя, і кожне нове місто наближає їх до виконання мрії. Але подорож змінює їх, розкриває особисті таланти, а нові знання дарують дітям нові мрії і рухають до нового шляху до щастя.

 

 

Гудвін, М. Економіка: як вона працює (і не працює) у словах та малюнках / Майкл Гудвін ; пер. з англ.: О. Єлагіна, А. Поритко ; худож. Д. Бурр. – Львів : Ірбіс Комікси, 2020. − 320 с. : іл.

Економіка відіграє важливу роль у житті кожної людини, адже щодня доводиться приймати безліч навіть найпростіших економічних рішень, у тому числі тих, які стосуються заробітку грошей, споживання товарів, забезпечення власного добробуту чи добробуту своєї родини. Щодня виникає потреба взаємодіяти з різними установами: закладами освіти, лікарнями, органами влади – усі вони є частиною економічної системи не лише країни, а й окремого громадянина. А ще люди реалізують власне виборче право, голосуючи за політиків, які потім приймають важливі економічні рішення, що впливають на інтереси кожного громадянина. І часто політики обіцяють речі, які вочевидь не можуть бути виконані, бо йдуть урозріз із законами економіки.

І щоб осягнути цей складний кругообіг таких різних і таких пов’язаних між собою сфер нашого життя, без розуміння економіки та її принципів не обійтися.