Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – «Мандрівки школярів!»

 

Хороша книга яскравіша за зірку

 

Пропонуємо вашій увазі добірку цікавих та захопливих книг «Мандрівки школярів!», які написав український письменник Бачинський Андрій Михайлович. Народився Андрій Михайлович 19 січня 1968 року в місті Калуш, Івано-Франківської області. З дитинства захоплювався пригодницько-фантастичними романами та конструюванням радіоприладів. Закінчив радіо-технічний факультет «Львівська політехніка». Але врешті перше дитяче захоплення перемогло, і інженер-конструктор електронних приладів перетворився на дитячого письменника. Перша книжка «Неймовірні пригоди Остапа і Даринки» побачила світ 2011 року. У 2014 та 2017 роках у «Видавництві Старого Лева» вийшли дві частини популярної дитячої пригодницької книги «Детективи в Артеку». 2015 року підліткова книжка Андрія Бачинського «140 децибелів тиші» («Видавництво Старого Лева») стала переможцем премії Дитяча Книжка року ВВС.

 

Бачинський, А. Детективи в Артеку, або команда скарбошукачів : повість / Андрій Бачинський ; худож. - оформл. Н. Гайда. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. − 192 с. : іл

Герої повісті – тендітна юна скрипалька Оленка та її друзі – Антон, Сашко і Сергій під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря ­випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захоплюючих пригод. Їм доведеться здійснити небезпечну подорож у печеру контрабандистів, а також вступити у справжній двобій з викрадачами музейних цінностей. Хто переможе в одвічному двобої зла і добра – підступність і ненависть, чи щирість і дружба?..

 

 

Бачинський, А. Детективи з Артеку. Таємниці Кам'яних Могил : повість / Андрій Бачинський ; худож. - оформл. Н. Гайда. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 272 с. : іл.

Пригоди наших добрих знайомих, скрипальки Оленки та її друзів – Антона, Сашка і Сергія, тривають! На героїв чекають захопливі несподіванки та справжні випробування. Спершу хлопці приїжджають в гості до Оленки – у славне місто Львів, вважаючи, що саме там заховані коштовності Міледі.

А незабаром, на літніх канікулах, змушені вирушити до Кам’яних Могил – адже Оленчин тато у небезпеці! Чи зможуть діти знайти скарб, врятувати тата і при цьому зберегти дружбу?

 

 

Бачинський, А. З Ейнштейном у рюкзаку : повість / Андрій Бачинський ; худож. М. Вінклер. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. - 152 с. : іл.

Мандрівка школярів у гори, яка мала би стати чудовим відпочинком, обернулася несподіваною пригодою для трьох однокласників — красеня-футболіста Олега, красуні Солі та тихого і таємно закоханого у Солю Юрка. Як знання законів фізики та вміння застосувати їх на практиці допомогло підліткам у небезпечних для життя умовах — читайте у захопливій пригодницькій повісті Андрія Бачинського «З Ейнштейном у рюкзаку».