Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей – книг «Мій братик мумія»

 

Привіт, друзі! Сьогодні наша добірка літератури присвячена серії книг «Мій братик мумія» нідерландської дитячої письменниці Тоска Ментен.

Чи хочете ви потоваришувати зі справжнюю мумією? Звичайний хлопчисько з най­нуд­ні­шого в світі нідерландського села одного разу знаходить в своєму ліжку мумію…і тут починаються справжні приголомшливі пригоди. Ви побуваєте у Єгипті, дізнаєтесь про фараонів, будете свідком неймовірних подій і дізнаєтесь про таємницюстатуетки сфінкса Шакаби.

 

Ментен Т. Мій братик мумія і золотий скарабей / Тоска Ментен. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020, 2-ге вид. – 248 с. (Мій братик мумія)

Лишень спробуй уявити собі: ти — звичайний хлопчисько з най­нуд­ні­шого в світі нідерландського села. Одного вечора ти заходиш до своєї кімнати, відчуваєш сморід, роззираєшся і бачиш, що в твоєму ліжку лежить мумія. Що б ти зробив? Звісно, спочатку не на жарт злякався б. А тоді заплющив би очі, порахував до десяти і сподівався б, що коли їх розплю­щиш, мото­рошна потворка зникне. Однак уяви, що через десять секунд мумія усе ще лежить у твоєму ліжку... і через десять хвилину теж!..

 

 

Ментен Т. Мій братик мумія і гробниця Ахнетута / Тоска Ментен. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019.– 248 с. (Мій братик мумія)

Думмі щасливий! Після непростих випробовувань він разом із Клаасом та Хоосом летить до рідного Єгипту, щоб розшукати гробницю свого батька, фараона Ахнетута. Зазнавши купу найкумедніших пригод, вони розпочинають пошуки. Однак за чотири тисячі років Єгипет зовсім змінився, і знайти гробницю неможливо. До того ж Думмі з Хоосом раптом опиняються в жахливій небезпеці...

Цю неймовірно дотепну серію книжок про пригоди мумії Думмі називають найчитабельнішою серію у європейській дитячій літературі останнього десятиліття. Чекайте наступних історій. Вже незабаром!

 

 

Ментен Т. Мій братик мумія і сфінкс Шакаби /Тоска Ментен. – Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2021.– 304 с. (Мій братик мумія)

Думмі приймає рішення: якщо він ніколи не виросте і не буде фараоном, то принаймні стане таким самим знаменитим, як його тато. Впевнений у своїх силах, він готується взяти участь у дуже особливому конкурсі. Тим часом у Хооса свої плани. Десь на земній кулі знаходиться могутня статуетка сфінкса Шакаби. Можливо, цей сфінкс зможе вилікувати Думмі! Хоос будь що має його знайти. Але де ж його шукати? Какамба... хоч не на морському дні?!