Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - «Я і цифровий світ»

 

Книги з нашої сьогоднішньої добірки «Я і цифровий світ» познайомлять вас з програмуванням для початківців і з правилами безпеки в Інтернеті. 

У сучасному світі, де технології оточують нас з усіх боків, вивчення програмування стає все більш цінним навиком для дітей. Це не лише про те, щоб стати програмістом, а й про розвиток логічного мислення, творчості та вирішення проблем.

Програмування – це не просто набір навичок, це ключ до розуміння та творення цифрового світу. 

 

Стовелл Л. Життя онлайн.Як уберегтися від кібербулінгу, вірусів та інших халеп і внтернеті / Луї Стовелл; пер. Т. Кузьменко. – Київ: Книголав, 2020. – 144 с. – (Серія «Дитяча полиця»)

В інтернеті повно пречудових можливостей, але, як і в реальному світі, ще й безліч потенційних небезпек і труднощів. Ти маєш знати, чого остерігатися і як себе захистити. Якщо, наприклад, боїшся викласти забагато інформації в соціальних медіа чи натрапити на небезпечних людей, то в цій книжці ти знайдеш поради і вказівки, як узяти все під контроль і бути в безпеці онлайн.

 

 

 

Стоуел Л. Python. Кодування для майбутніх програмістів/ Луї Стоуел, Розі Дікінс; іл. Д. Дівола; пер. Н. Гордієнка. – Київ: КМ-БУКС, 2019. – 96 с.

Це простий і водночас досить повний вступ до програмування із використанням мови Python, яку швидко опанує будь-який читач навіть без досвіду програмування. Основи кодування — від використання простих понять (змінна, умова тощо) до застосування складних концепцій (цикли, підпрограми і т. п.) — подано в зрозумілому форматі, виклад теоретичної частини супроводжується безліччю ілюстрацій і пояснень того, яким чином і завдяки чому працюють створювані коди.

 

 

Дікінз Р. Scratch. Кодування для майбутніх програмістів / Розі Дікінз, Джонатан Мелмот, Луї Стовел; іл. Ш. Нільсена; пер. Н. Гордієнка. – КМ-БУКС, 2019. – 96 с.

У простий і дотепний спосіб, однак цілком серйозно та професійно, крок за кроком викладаються основи програмування. Чіткі і зрозумілі пояснення супроводжуються ілюстраціями, що дають повне уявлення про те, якого вигляду на кожному кроці створення програми повинен набувати екран і як має виконуватися код. Вивчаючи основи програмування зі Scratch, дитина дізнається про найважливіші концепції програмування (зокрема, про вхідні дані, параметри, повторювані структури тощо) та способи розробки алгоритмів, а отримані теоретичні знання одразу зможе використовувати для створення власних програм. У книзі міститься чимало корисних порад і рекомендацій стосовно способів виявлення та усунення помилок у власноруч створеному коді. Таким чином, дитина не лише зможе ознайомитись із принципами та прийомами програмування, а й здійснити перший крок на шляху до майбутньої професії, в якій можуть знадобитися знання та навички програмування.