Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» - «Читати круто!»

 

Книга корисна, коли її читають

 

Пропонуємо вашій увазі добірку сучасних підліткових книг «Читати круто!». Буде цікаво!

 

Гридін, С. Незрозумілі : повість / Сергій Гридін ; ред. Г. Т. Сенькович ; палітурка Д. Кавеліна. − Київ : ВЦ Академія, 2017. – 128 с. : іл. 

Можна витерпіти безвихідь і дочекатися, здавалося, недосяжного кохання, якщо бути справжнім, мати друзів і відвагу постояти за них як друг. Якщо вміти розуміти і ставати зрозумілішим. Такими є шлях і досвід юного героя цієї повісті, сповненої драматичних напружень, неординарних пригод і щемливих переживань.

 

 

 

Гулей, М. Одного дня вона розкаже : повість / Марта Гулей ; ред. Г. Т. Сенькович ; палітурка П. Васильченко. ‒ Київ : ВЦ Академія, 2020. ‒ 144 с. : іл.

Рвонути на рок-фест, щоб дома не здогадалися, ‒ круто. Можна автостопом, якщо бізнес-клас ніхто не пропонує. А поруч буде не Денис  ‒ красень на всю школу, а просто друг, з яким зручно, але зовсім не тойво ‒ Тарік. Головне ‒ це шанс відв’язатися від мами та її набридливих запитань. Так думала Мія.

Дорога підготувала їм детективні пригоди ‒ хоч Шерлока Холмса подавай, щоб із тим розібрався. 

 

 

Купріян, О. Солоні поцілунки : повість / Ольга Купріян ; ред. Т. Стус ; палітурка А. Шавлач. ‒ 2-ге вид. ‒ Київ : ВЦ Академія, 2020. ‒ 128 с. : іл.

Навіть і подумати не могла Мілка, що в день її чотирнадцятиліття вибухне стільки проблем. На межі краху опиниться все, що було ідеальним чи виглядало таким. Сім’я, в якій батьки роками після смерті сина не спілкуються. Чарівна зовнішність, якій бракує хіба що грудей більшого розміру. Високі оцінки, крім із кількох точних предметів. Близька подруга, якої не зрозуміти. Звабливий хлопець, який ще не знає себе. Запаморочливі французькі поцілунки із солоним присмаком сліз…