Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Краєзнавча література КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – «Українське село. Родовідна книга Красного та Затиші на Білоцерківщині»

 

Пропонуємо вашій увазі огляд книги «Українське село. Родовідна книга Красного та Затиші на Білоцерківщині» в якій розглянуто історію заснування сіл Красне і Затиша, що на Білоцерківщині. 

 

 

Чернецький, Є. А. Українське село. Родовідна книга Красного та Затиші на Білоцерківщині / Є. А. Чернецький , А. В. Бондар ; ред. Є. Чернецький. − Біла Церква : Видавець О.В.Пшонківський, 2011. − 624 с. : іл.

Книга присвячена історії сіл Красне і Затиша що на Білоцерківщині. На загальноісторичному тлі розглянуто заснування сіл, їх соціальну структуру, події ХІХ-ХХ століть. Особливу увагу приділено будівництву залізниці Гришино-Рівне. На приклад Красного і Затиші проаналізовано процес знищення українського села, геноциду його мешканців (колективізація, розкуркулювання, Голодомор, репресії, Друга світова війна, післявоєнні структурні зміни). Досліджено та представлено у вигляді поколінних розписів і генеалогічних таблиць родоводи краснян і затишан. Видання доповнене їхніми спогадами, проілюстроване численними світлинами краєвидів обох сіл та їх мешканців.